Του Παναγιώτη Ρουγκάλα
Η οικονομία της Ευρώπης για να γίνει πιο ανταγωνιστική θα πρέπει να ξεκινήσει τα μείωση της υπερβολικής ρύθμισης, αγγλιστί, «Deregulation» κατά τον CEO της Exness, κύριο Petr Valov.
Στο πλαίσιο παρουσίασης του CEO της Exness στο συνέδριο του Digital Agenda, o κ. Valov κάκισε το γεγονός πως, η Ευρώπη υπερ-ρυθμίζει οτιδήποτε αφορά την επιχειρηματικότητα. Ο κ. Valov υπέδειξε πως, στην Ευρώπη όποιος θελήσει να προχωρήσει στο επιχειρείν, θα ανακαλύψει πως, η έχει πληθώρα κανονισμών και νόμων που πρέπει να ακολουθούνται. Αποτέλεσμα αυτού, η ύπαρξη στην Ευρώπη πάνω από 100 νόμων και 270 κανονισμών που συνδέονται με την τεχνολογία, δηλαδή του τομέα που η Exness έχει ειδίκευση.
Ο CEO της Exness διευκρίνισε πως, σαφώς και δεν είναι κακή η ρύθμιση (regulation), καθώς κύριος στόχος είναι η προστασία σε ένα γενικό πλαίσιο και η προώθηση των καλών πρακτικών που σχετίζονται με το επιχειρείν. «Οι κανονισμοί που είναι δεσμευτικές νομοθετικές πράξεις που πρέπει να εφαρμόζονται στο σύνολό τους σε ολόκληρη την ΕΕ, οδηγούν πολλές φορές όχι στην γέννηση μίας επιχείρησης εντός της ΕΕ (startup), αλλά γέννησής της εκτός ΕΕ και τελικά μεταφοράς του προϊόντος της, ή υπηρεσίας της, εντός της ΕΕ», υπέδειξε ο κ. Petr Valov.
Συμπλήρωσε δε, ότι, η υπερ-ρύθμιση (over-regulation) τείνει να επηρεάζει περισσότερο τις μικρότερες επιχειρήσεις, παρά τις μεγαλύτερες.
Τέλος, κατά τον κ. Valov, οι λέξεις κλειδί είναι η ελευθερία (freedom), η απλούστευση (simplify) και η μεγιστοποίηση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας.