ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πούτιν και Ερντογάν θα συζητήσουν την ίδρυση ρωσοτουρκικής τράπεζας

Η δημιουργία τράπεζας ρωσικών και τουρκικών συμφερόντων στην ατζέντα των συζητήσεων στις 12 Φεβρουαρίου

Την ίδρυση τράπεζας ρωσικών και τουρκικών συμφερόντων πρόκειται να συζητήσουν μεταξύ άλλων ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και το Τούρκος ομόλογός του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με το Κρεμλίνο.

Οπως ανέφερε την Τρίτη στην τακτική ενημέρωση του Τύπου ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου, Ντμίτρι Πεσκόφ, στην ατζέντα των συνομιλιών Πούτιν-Ερντογάν, που αναμένονται την προσεχή Δευτέρα στην Τουρκία κατά την επίσημη επίσκεψη του ενοίκου του Κρεμλίνου, θα βρίσκεται και η σύσταση μιας ρωσοτουρκικής τράπεζας.

Σκοπός της Μόσχας και της Αγκυρας είναι η εμβάθυνση των εμπορικών και οικονομικών σχέσεων των δύο χωρών που έχουν ενισχυθεί σημαντικά μετά τα αλλεπάλληλα μέτρα εμπάργκο της Δύσης σε βάρος της Ρωσίας εξαιτίας της εισβολής του 2014 στην Κριμαία και του 2022 γενικά στην Ουκρανία.

«Θα συζητηθούν οι εμπορικές και οικονομικές σχέσεις σε όλες τις διαστάσεις», είπε ο κ. Πεσκόφ. Στο ερώτημα εάν θα συζητηθούν προβλήματα πληρωμής, επίτευξη συγκεκριμένων συμφωνιών για την ίδρυση ρωσοτουρκικής τράπεζας και οδικός χάρτης για τη δημιουργία κόμβου φυσικού αερίου, απάντησε, «όλα αυτά τα θέματα θα είναι στην ημερήσια διάταξη».

«Η Τουρκία είναι ο σημαντικός εμπορικός και οικονομικός μας εταίρος και, φυσικά, όλες οι αποχρώσεις αυτών των σχέσεων θα είναι στην ημερήσια διάταξη», κατέληξε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

Το ρωσικό πρακτορείο TASS ανέφερε ότι η Αγκυρα σχεδιάζει να συζητήσει την κατασκευή κόμβου φυσικού αερίου και τις εκπτώσεις στο ρωσικό αέριο κατά την επίσκεψη του Πούτιν στην Τουρκία.

Ετερα πιθανά θέματα περιλαμβάνουν επίσης προβλήματα με διακανονισμούς μέσω τουρκικών τραπεζών που αντιμετώπισαν ρωσικές εταιρείες.

Σύμφωνα με το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, θα συζητηθεί επίσης η κατάσταση στη Συρία και την Παλαιστίνη, καθώς και η κατασκευή του πυρηνικού σταθμού Ακούγιου και του διαδρόμου σιτηρών της Μαύρης Θάλασσας.

Πηγή: TASS

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση