ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Διεθνής έρευνα: Ο υψηλός πληθωρισμός υποχρεώνει περισσότερα παιδιά στην πείνα

Τα υψηλά επίπεδα των τιμών και το αυξημένο κόστος ζωής συμβάλλουν στην παγκόσμια πείνα

ΠΗΓΗ: Reuters

Τα υψηλά επίπεδα πληθωρισμού και το αυξημένο κόστος ζωής συμβάλλουν στην παγκόσμια πείνα, σύμφωνα με έρευνα σε 16 χώρες που ανατέθηκε από την ανθρωπιστική οργάνωση World Vision International.

Η έρευνα, η οποία πραγματοποιείται ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Διατροφής τη Δευτέρα, διαπίστωσε ότι το 59% των γονέων που ερωτήθηκαν ανησυχούσαν πολύ για την πείνα των παιδιών και τον υποσιτισμό στις οικογένειές τους, με το 46% να ανησυχεί για την εύρεση χρημάτων για να αγοράσει φαγητό.

Διαπίστωσε επίσης ότι το 37% των γονέων είπε ότι τα παιδιά τους δεν ήταν σε θέση να λαμβάνουν σωστή διατροφή κάθε μέρα και το 21% είπε ότι τα παιδιά τους πείνασαν τον τελευταίο μήνα.

Το ποσοστό των παιδιών που πηγαίνουν για ύπνο πεινασμένα αυξάνεται στο 38% στις χώρες με χαμηλό εισόδημα. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, το 18% των ερωτηθέντων είπε ότι ένα παιδί έχει πάει για ύπνο πεινασμένο στο σπίτι του.

«Η πείνα είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα και δεν περιορίζεται σε καμία χώρα ή μέρος του πλανήτη», δήλωσε ο Αντριου Μόρλι, πρόεδρος της World Vision International.

Στην έρευνα, που διεξήχθη από την Ipsos, συμμετείχαν περισσότερα από 14.000 άτομα όλων των εισοδηματικών επιπέδων.

Μεταξύ των ερωτηθέντων που είπαν ότι τα παιδιά τους πήγαν για ύπνο πεινασμένα, το 46% ανέφερε τον πληθωρισμό και το κόστος ζωής ως τον κύριο λόγο. Οι επόμενοι δύο πιο συνηθισμένοι λόγοι που αναφέρθηκαν ήταν το χαμηλό εισόδημα των νοικοκυριών (39%) και η έλλειψη εστίασης της κυβέρνησης στον τερματισμό της πείνας (25%).

Η άνοδος των τιμών έχει επηρεάσει τις οικονομίες σε όλο τον κόσμο λόγω παραγόντων όπως οι διακοπές που σχετίζονται με την πανδημία στις παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού και οι επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία. Ο επίμονα υψηλός πληθωρισμός ήταν η μεγαλύτερη οικονομική ανησυχία των οικονομολόγων φέτος, σύμφωνα με δημοσκοπήσεις του Reuters.

Οι 16 χώρες περιελάμβαναν την Αυστραλία, το Μπαγκλαντές, τη Βραζιλία, τη Βρετανία, τον Καναδά, τη Γερμανία, την Ιαπωνία, το Μεξικό, το Περού, τις Φιλιππίνες, τη Νότια Κορέα και τις Ηνωμένες Πολιτείες όπου η Ipsos ρώτησε περίπου 1.000 ενήλικες σε κάθε χώρα. Στο Τσαντ, τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, το Ιράκ και το Μαλάουι, ρώτησε περίπου 500 άτομα σε κάθε χώρα.

Ο πληθωρισμός και το αυξημένο κόστος ζωής ήταν η πιο αναφερόμενη αιτία παιδικής πείνας σε 11 από τις 16 χώρες, φτάνοντας στο υψηλό του 70% στο Μπαγκλαντές. Αλλά πλούσιες χώρες όπως ο Καναδάς (68%), η Αυστραλία (66%) και η Βρετανία (66%) ανέφεραν επίσης τις υψηλότερες τιμές ως κύρια αιτία.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Reuters

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

Οι Υπουργοί αντάλλαξαν απόψεις σε σχέση με την ανάγκη απλοποίησης και μείωσης του διοικητικού άχθους, προκειμένου να ενισχυθεί ...
ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις
 |  ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ