ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πούτιν: Η Ρωσία ενισχύει τις πυρηνικές της δυνάμεις εν μέσω «υβριδικού πολέμου» με τη Δύση

«Ολες οι προσπάθειες να προκληθεί στρατηγική ήττα της Ρωσίας έχουν καταρρεύσει», υποστήριξε ο Ρώσος πρόεδρος

Kathimerini.gr

Η Ρωσία αναβαθμίζει το πυρηνικό της οπλοστάσιο και διατηρεί τις στρατηγικές της δυνάμεις στο υψηλότερο επίπεδο ετοιμότητας, καθώς η Δύση διεξάγει «υβριδικό πόλεμο» εναντίον της, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν σε διάσκεψη ανώτερων αξιωματούχων άμυνας την Τρίτη.

Ο Πούτιν τόνισε ότι η Μόσχα θα συνεχίσει την «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία, τονίζοντας πως όλες οι προσπάθειες να προκληθεί στρατηγική ήττα της Ρωσίας έχουν καταρρεύσει.

«Η Ρωσία έχει αυξήσει την παραγωγή αρμάτων μάχης κατά 5,6 φορές από την έναρξη της επιχείρησης» στην Ουκρανία, δήλωσε από την πλευρά του ο Ρώσος υπουργός Αμυνας, Σεργκέι Σοϊγκού.

Επιπλέον, ο Σοϊγκού τόνισε ότι ο ρωσικός στρατός θα ενισχυθεί, αριθμώντας συνολικά 1,5 εκατομμύριο στρατιώτες.

Διαμαρτυρία προς τη Φινλανδία

Οι δηλώσεις Πούτιν και Σοϊγκού ήρθαν λίγη ώρα αφότου το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε πως η Μόσχα κάλεσε τον πρεσβευτή της Φινλανδίας για να διαμαρτυρηθεί σχετικά με νέα αμυντική της συμφωνία με τις ΗΠΑ.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, οι Ηνωμένες Πολιτείες αποκτούν ευρεία πρόσβαση σε περιοχές κοντά στα μακρά σύνορα του νέου μέλους του ΝΑΤΟ με τη Ρωσία.

Ο πρεσβευτής ενημερώθηκε για το ότι η Μόσχα «δεν θα αφήσει αναπάντητη τη συσσώρευση στρατιωτικού δυναμικού του ΝΑΤΟ στα σύνορά μας, η οποία απειλεί την ασφάλεια της Ρωσικής Ομοσπονδίας, και θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα για να αντιμετωπίσει τις επιθετικές αποφάσεις της Φινλανδίας και των συμμάχων της στο ΝΑΤΟ», ανέφερε σε δήλωσή της η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείο Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα.

Η Φινλανδία έγινε το νεότερο μέλος της στρατιωτικής συμμαχίας του ΝΑΤΟ φέτος, σε μία κίνηση η οποία έχει χαρακτηριστεί ως «απάντηση» στην αποστολή στρατευμάτων της Ρωσίας στην Ουκρανία στις αρχές του 2022.

Η συμφωνία που σύναψε με τις Ηνωμένες Πολιτείες τη Δευτέρα έχει ως στόχο να επιτρέψει την ταχεία στρατιωτική πρόσβαση και βοήθεια στη Φινλανδία σε περίπτωση σύγκρουσης, όπως δήλωσαν αξιωματούχοι.

Με πληροφορίες από Reuters

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση