ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

«Παγώνουν» για έναν μήνα οι δασμοί Τραμπ στο Μεξικό

Συμφωνία για ενίσχυση της φύλαξης των συνόρων με στόχο την αποτροπή διακίνησης ναρκωτικών και όπλων

Οι δασμοί 25% στα προϊόντα που εισάγονται από το Μεξικό στις ΗΠΑ, και οι οποίοι επρόκειτο να τεθούν σε ισχύ αύριο, αναβάλλονται για έναν μήνα, σύμφωνα με την πρόεδρο Κλάουντια Σεϊνμπάουμ.

Το Μεξικό κατέληξε σε μια σειρά συμφωνιών με την κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ, υποσχόμενο να ενισχύσει τα σύνορα με 10.000 Μεξικανούς εθνοφύλακες για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών και συγκεκριμένα της φαιντανύλης.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες αναμένεται επίσης να αποτρέψουν τη διακίνηση όπλων υψηλής ισχύος στο Μεξικό. «Οι ομάδες μας θα αρχίσουν να εργάζονται σήμερα σε δύο τομείς: την ασφάλεια και το εμπόριο», έγραψε στο Χ η πρόεδρος του Μεξικού.

Ο υπουργός Οικονομικών του Μεξικού, Ροχέλιο Ραμίρες ντε λα Ο, στο μεταξύ προχώρησε σε επικοινωνία με διεθνείς επενδυτές για να τους διαβεβαιώσει ότι δεν θα υπάρξουν προβλήματα και πως οι επενδύσεις τους δεν κινδυνεύουν.

Σύμφωνα με τους New York Times, ο Μεξικανός υπουργός Εξωτερικών επισήμανε ότι το Μεξικό έχει αποθέματα 230 δισ. δολαρίων, αρκετά για να καλύψει εισαγωγές τεσσερισήμισι μηνών, καθώς και 44 δισ. δολάρια σε διεθνείς πιστωτικές γραμμές, συμπεριλαμβανομένων 35 δισεκατομμυρίων δολαρίων μέσω του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και 9 δισ. δολαρίων μέσω μιας γραμμής ανταλλαγής πιστώσεων με το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ.

Ο Μεξικανός υπουργός Οικονομικών δήλωσε παράλληλα ότι η ευέλικτη συναλλαγματική ισοτιμία του Μεξικού αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο του μακροοικονομικού πλαισίου της χώρας.

Πηγή: New York Times

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση