ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Στον Δρα Γιώργο Γεωργίου το «Κυπριακό Βραβείο Έρευνας - Νέος Ερευνητής 2023»

Ο Δρ Γιώργος Γεωργίου είναι Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Γλωσσών και Λογοτεχνίας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας

Δελτίο Τύπου

Ο Δρ Γιώργος Γεωργίου από το Τμήμα Γλώσσας και Λογοτεχνίας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας τιμήθηκε με το σημαντικό «Κυπριακό Βραβείο Έρευνας - Νέος Ερευνητής 2023» στη θεματική περιοχή των Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών από το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας Κύπρου (ΙδΕΚ).

Το «Κυπριακό Βραβείο Έρευνας – Νέος Ερευνητής» απονέμεται σε νέους/νέες επιστήμονες οι οποίοι έχουν να επιδείξουν υψηλής ποιότητας ερευνητική δραστηριότητα. Το Βραβείο έχει ως στόχο την ανάδειξη της ερευνητικής δραστηριότητας, των επιτευγμάτων και της προσωπικότητας νέων επιστημόνων που δραστηριοποιούνται ερευνητικά στην Κύπρο και έχουν να επιδείξουν σημαντικά και με διεθνή αναγνώριση αποτελέσματα από τα πρώτα στάδια της ερευνητικής τους καριέρας.

Η αξιολόγηση των υποψηφιοτήτων γίνεται από τρεις (3) (μία για κάθε θεματική ενότητα) Επιτροπές Αξιολόγησης (ΕΑ). Η κάθε Επιτροπή αποτελείται από ειδικούς αξιολογητές/ εμπειρογνώμονες από το εξωτερικό οι οποίοι επιλέγονται με βάση τη θεματική ενότητα. Τα κριτήρια αξιολόγησης περιλαμβάνουν την ερευνητική δραστηριότητα, το βιογραφικό σημείωμα και τη μελλοντική έρευνα.

Το σκεπτικό για τη βράβευση του Δρος Γεωργίου, σύμφωνα με το ΙδΕΚ, έχει ως εξής:

«O νέος επιστήμονας, με εξαιρετικό προφίλ και διεθνώς αναγνωρισμένα αποτελέσματα δραστηριοποιείται στον ερευνητικό τομέα της γλωσσολογίας και οι δημοσιεύσεις του σε διεθνώς αναγνωρισμένα περιοδικά ξεπερνούν τον παγκόσμιο μέσο όρο στον τομέα του. Κατά την περσινή χρονιά, εγκαινίασε το Φωνητικό Εργαστήριο στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, γεγονός που υποδηλώνει την διορατικότητά του και τις αποτελεσματικές ηγετικές του ικανότητες.

Παρά το πρώιμο στάδιο της καριέρας του, το βιογραφικό του σημείωμα εντυπωσιάζει. Ο Δρ Γεωργίου έχει καταφέρει να παράγει σταθερά υψηλής ποιότητας έρευνα, η οποία αναγνωρίζεται σε εθνικό και διεθνές επίπεδο και διέπρεψε στη διεπιστημονική και ενδοεπιστημονική έρευνα, ενσωματώνοντας αποτελεσματικά τις αναδυόμενες τεχνολογίες στον τομέα της εξειδίκευσής του και διευκολύνοντας την εφαρμογή τους σε παρεμφερείς τομείς.

Τα μελλοντικά ερευνητικά του σχέδια παρουσιάζουν μεγάλες προοπτικές και θα συνδράμουν στην περαιτέρω επιστημονική του ανάπτυξη, με εστίαση στον τομέα της γλωσσολογίας. Η κατεύθυνση αυτή αποτελεί φυσική εξέλιξη των εξαιρετικών επιστημονικών επιτευγμάτων που έχει επιτύχει μέχρι σήμερα ο Δρ Γεωργίου».

Σχετικά με τον Δρα Γεωργίου

Ο Δρ Γιώργος Γεωργίου είναι Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Γλωσσών και Λογοτεχνίας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και είναι Διευθυντής του Φωνητικού Εργαστηρίου. Έχει δημοσιεύσει περισσότερα από 35 άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά υψηλού αντίκτυπου με σύστημα κριτών όπως Attention, Perception and Psychophysics, Applied Acoustics, Behavioral Sciences, Clinical Linguistics and Phonetics, Cognitive Processing, Epidemiology and Health, International Journal of Bilingualism, Journal of Autism and Developmental Disorders, Journal of Multilingual and Multicultural Development, Journal of Public Health, Language Learning and Development, Journal of Psycholinguistic Research, Languages, Language Sciences, Scientific Reports, Speech Communication, και Speech, Language and Hearing μεταξύ άλλων. Έχει επίσης δημοσιεύσει αρκετές μονογραφίες, συλλογικούς τόμους, κεφάλαια βιβλίων και άρθρα σε πρακτικά συνεδρίων. Έχει παρουσιάσει εργασίες σε περισσότερα από 50 συνέδρια παγκοσμίως και έχει προσκληθεί ως ομιλητής σε διάφορες ακαδημαϊκές συναντήσεις σε όλο τον κόσμο.

Έχει συμβάλει σημαντικά στην επικαιροποίηση των θεωριών κατάκτησης μη μητρικής ομιλίας, αναπτύσσοντας ένα νέο μοντέλο ομιλίας για την πρόβλεψη της αντίληψης και της παραγωγής ήχων, το οποίο έχει τη δυνατότητα να μεγιστοποιήσει τα μαθησιακά αποτελέσματα. Η έρευνά του επεκτείνεται στη μελέτη των χαρακτηριστικών της γλώσσας και της ομιλίας σε άτυπους πληθυσμούς με στόχο την ανάπτυξη εργαλείων για τη διάγνωση διαταραχών και καταστάσεων που επηρεάζουν την επικοινωνία. Επιπλέον, εκπαιδεύει μοντέλα μηχανικής μάθησης για την πρόβλεψη προτύπων τυπικής και άτυπης γλώσσας και ομιλίας.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στον προσωπικό του ιστότοπο και στην ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δελτίο Τύπου

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση

X