ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πληρώνεται για να κάνει σχεδόν τίποτα

Ο Σότζι Μοριμότο έχει τη δουλειά-όνειρο, σύμφωνα με τους περισσότερους

Kathimerini.gr

Ο Σότζι Μοριμότο έχει τη δουλειά-όνειρο, σύμφωνα με τους περισσότερους. Πληρώνεται για να κάνει σχεδόν τίποτα. Ο 38χρονος κάτοικος της ιαπωνικής πρωτεύουσας χρεώνει 70 ευρώ το ραντεβού, προκειμένου να συνοδεύει τους πελάτες του και να τους προσφέρει τη φιλία του. «Ο ευκολότερος τρόπος να περιγράψω τη δουλειά μου είναι: ενοικιάζω τον εαυτό μου. Δουλειά μου είναι να βρίσκομαι όπου μου ζητήσει ο πελάτης και να μην κάνω τίποτα ιδιαίτερο», λέει ο Μοριμότο, ο οποίος λέει ότι έχει «διαχειρισθεί» περίπου 4.000 συνεδρίες τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Ο 38χρονος διαθέτει τώρα 250.000 «ακολούθους» στο Twitter, όπου συναντά την πελατεία του. Σχεδόν ένας στους τέσσερις πελάτες του είναι μόνιμος.

Η δουλειά του τον έφερε πρόσφατα σε παιδική χαρά, όπου ενήλικος ήθελε παρέα για να παίξει τραμπάλα. Σε άλλο «ραντεβού», ο Μοριμότο πλησίασε παράθυρο τρένου για να χαιρετήσει επιβάτη που καθόταν στο παράθυρο και τον είχε πληρώσει για τον ψεύτικο αυτό αποχαιρετισμό. Ο 38χρονος έχει ωστόσο σαφή όρια. Εχει αρνηθεί να βοηθήσει στη μεταφορά ψυγείου, να ταξιδέψει με πελάτη στην Καμπότζη, ενώ αποκλείει εκ προοιμίου κάθε σεξουαλική πρόταση.

Η δουλειά του τον έφερε πρόσφατα σε παιδική χαρά, όπου ενήλικος ήθελε παρέα για να κάνει τραμπάλα.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Μοριμότο καθόταν απέναντι από την 27χρονη ειδικό των υπολογιστών Αρούνα Τσίντα, η οποία τον προσέλαβε επειδή ντρεπόταν να φορέσει ινδικό φόρεμα σάρι στον δρόμο. Η παρουσία του Μοριμότο στο καφέ της έδωσε την αυτοπεποίθηση να φορέσει το ποθητό φόρεμα. «Με τους φίλους μου, αισθάνομαι την ανάγκη να είμαι ευχάριστη και ομιλητική. Οταν είμαι με τον “ενοικιαζόμενο”, όμως, δεν νιώθω την ανάγκη να μιλάω», λέει η Τσίντα.

Ο Μοριμότο ανακάλυψε το ιδιότυπο ταλέντο του ενώ εργαζόταν σε εκδοτικό οίκο. Εκεί δεχόταν συχνά επικρίσεις επειδή δεν έκανε τίποτα. «Αρχισα να αναρωτιέμαι τι θα γινόταν εάν αξιοποιούσα την ικανότητά μου να μην κάνω τίποτα και να την προωθώ ως υπηρεσία σε πελάτες», εξηγεί. Η συνοδεία είναι το μοναδικό εισόδημα του Μοριμότο, με το οποίο συντηρεί τη σύζυγο και το παιδί τους. Παρότι αρνείται να αποκαλύψει τις αποδοχές του, λέει ότι «βλέπει» συνήθως τρεις με τέσσερις πελάτες την ημέρα. «Είναι θεμιτό να μην κάνεις τίποτα. Οι άνθρωποι δεν πρέπει να είναι διαρκώς χρήσιμοι», τονίζει ο Μοριμότο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Ασία  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Παράξενα: Τελευταία Ενημέρωση