ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Μέλος της αίρεσης του Τσαρλς Μάνσον αποφυλακίστηκε μετά από 53 χρόνια

Ο κυβερνήτης της πολιτείας Γκάβιν Νιούσομ, ο οποίος έχει αντιταχθεί σθεναρά στην αποφυλάκισή της, δήλωσε «απογοητευμένος από την απόφαση»

Kathimerini.gr

Η Λέσλι Βαν Χάουτεν η οποία καταδικαστεί σε ισόβια σε ηλικία 19 χρονών, για την συνέργεια στους φόνους της αίρεσης του Τσαρλς Μάνσον, αποφυλακίστηκε μετά από 53 χρόνια.

«Είναι πραγματικά ενθουσιασμένη. Βρισκόταν στη φυλακή για 53 χρόνια. Γίνεται 74 ετών τον επόμενο μήνα και συνεπώς αυτό είναι μια τεράστια αλλαγή», δήλωσε η δικηγόρος της στον Guardian.

Η συνήγορος συμπλήρωσε πως «η Λέσλι ήταν υπό την επιρροή του Τσαρλς Μάνσον όταν συμμετείχε σε αυτούς τους φρικτούς φόνους. Εργάστηκε πολύ σκληρά για να ξεπεράσει την κατήχηση που της είχε γίνει. Επρεπε να αντιμετωπίσει το συναίσθημα της ενοχής για ό,τι έκανε. Είναι αληθινά μετανιωμένη».

Το δικαστήριο σημείωσε όσα κατάφερε μέσα από τη φυλακή, μεταξύ των οποίων η εργασία της ως καθηγήτρια, η απόκτηση μεταπτυχιακού τίτλου στις ανθρωπιστικές επιστήμες και η συμμετοχή της σε διάφορα προγράμματα ψυχικής υγείας. Σύμφωνα με τους LA Times η Λέσλι Βαν Χάουτεν δεν απέκτησε πειθαρχικό μητρώο στη φυλακή.

Ο κυβερνήτης της πολιτείας Γκάβιν Νιούσομ, ο οποίος έχει αντιταχθεί σθεναρά στην αποφυλάκισή της, δήλωσε «απογοητευμένος από την απόφαση», αλλά δεν σκοπεύει να ασκήσει έφεση. «Περισσότερα από 50 χρόνια, αφότου η αίρεση του Τσαρλς Μάνσον διέπραξε τα συγκεκριμένα βάναυσα αδικήματα, τόσο οι οικογένειες των θυμάτων όσο και όλοι οι Καλιφορνέζοι εξακολουθούν να αισθάνονται τον αντίκτυπο των εν λόγω πράξεων», δήλωσε εκπρόσωπος του Γκάβιν Νιούσομ.

Η Κόρι ΛαΜπιάνκα, η κόρη του δολοφονημένου Λένο ΛαΜπιάνκα δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι ήταν «συντετριμμένη» μετά την αποφυλάκισή της Λέσλι Βαν Χάουτεν. «Τα παιδιά μου και τα εγγόνια μου δεν είχαν ποτέ την ευκαιρία να γνωρίσουν κανέναν από τους δύο, γεγονός που αποτέλεσε τεράστιο κενό στην οικογένειά μου».

Ποιος ήταν ο Τσάρλς Μάνσον

Ο Μάνσον ένας αποτυχημένος μουσικός, βρέθηκε στο επίκεντρο της επικαιρότητας στα τέλη της δεκαετίας του 1960 ως ο ηγέτης μιας ομάδας νεαρών περιθωριοποιημένων ατόμων. Καταδικάστηκε για εννέα φόνους, αλλά έμεινε περισσότερο γνωστός για τις επτά δολοφονίες που ονομάστηκαν φόνοι Τέιτ – Λα Μπιάνκα και διαπράχθηκαν τον Αυγουστο του 1969.

Το διασημότερο από τα θύματά του ήταν η Σάρον Τέιτ, ηθοποιός και σύζυγος του σκηνοθέτη Ρομάν Πολάνσκι. Η Τέιτ ήταν οκτώμισι μηνών έγκυος όταν δολοφονήθηκε, μαζί με τέσσερα ακόμη άτομα, στο σπίτι της στο Φαράγγι Μπένεντικτ.

Χαρακτηριστικό της επιρροής που ασκούσε ο Μάνσον στις οπαδούς του το γεγονός ότι ο ίδιος δεν ήταν παρών στους φόνους Τέιτ – Λα Μπιάνκα. Παρ’ όλα αυτά η οικογένεια τους δολοφόνησε κατόπιν των διαταγών του.

Οι δολοφονίες Τέιτ – Λα Μπιάνκα και η επτάμηνη δίκη που ακολούθησε καλύφθηκαν επί μακρόν από τα μέσα ενημέρωσης.

Υπενθυμίζεται πως ο Τσαρλς Μάνσον πέθανε στη φυλακή το 2017 σε ηλικία 83 ετών ύστερα από σχεδόν 50 χρόνια φυλάκισης. Η Πατρίσια Κρενγουίνκελ, ένα άλλο μέλος της αίρεσης του Τσαρλς Μάνσον που καταδικάστηκε για φόνο, αποφασίστηκε πέρυσι να αποφυλακιστεί υπό όρους, ωστόσο ο κυβερνήτης την μπλόκαρε. Η Σούζαν Άτκινς, η οποία καταδικάστηκε για οκτώ φόνους, πέθανε στη φυλακή το 2009.

Mε πληροφορίες από Guardian

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

Η «Κ» στα σύνορα Πολωνίας και Λευκορωσίας - Οι δυσκολίες μεταξύ στρατιωτικοποίησης και ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη μετανάστευση ...
Του Γιώργου Κακούρη
 |  ΚΟΣΜΟΣ
Οδοιπορικό της «Κ» στα σύνορα Πολωνίας – Λευκορωσίας - Οι δυσκολίες μεταξύ στρατιωτικοποίησης και ανθρωπίνων δικαιωμάτων ...
Kathimerini.com.cy
 |  ΚΟΣΜΟΣ