ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Γερμανία: Στην καγκελαρία ο Ζελένσκι – Συνάντηση με Σολτς

Νωρίτερα, ο Ουκρανός πρόεδρος ευχαρίστησε τη Γερμανία για τη στήριξή της κατά τη συνάντησή του με τον Γερμανό ομόλογό του Φρανκ- Βάλτερ Σταϊνμάγερ

Kathimerini.gr

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι έγινε πριν από λίγο δεκτός με στρατιωτικές τιμές στην καγκελαρία, από τον καγκελάριο Όλαφ Σολτς.

Οι δύο άνδρες θα έχουν πρώτα τετ-α-τετ συνομιλία και κατόπιν διαβουλεύσεις σε διευρυμένο κύκλο. Θα ακολουθήσουν συνομιλίες με τη συμμετοχή του υπουργού Άμυνας Μπόρις Πιστόριους, της υπουργού Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ και της υπουργού Εσωτερικών Νάνσι Φέζερ, ενώ οι δύο ηγέτες θα παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη Τύπου.

Νωρίτερα, ο Ουκρανός πρόεδρος ευχαρίστησε τη Γερμανία για τη στήριξή της κατά τη συνάντησή του με τον Γερμανό ομόλογό του Φρανκ- Βάλτερ Σταϊνμάγερ σήμερα, στην πρώτη του επίσκεψη στο Βερολίνο μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Ο Ζελένσκι έφτασε στη γερμανική πρωτεύουσα χθες Σάββατο βράδυ από τη Ρώμη όπου συναντήθηκε με την Ιταλίδα πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι και τον πάπα Φραγκίσκο. Πέταξε με γερμανικό κυβερνητικό αεροσκάφος, το οποίο συνόδευσαν στον γερμανικό εναέριο χώρο πολεμικά αεροσκάφη της Λουφτβάφε.

«Μαζί θα φέρουμε πίσω την ειρήνη»

«Στην πιο κρίσιμη στιγμή στη σύγχρονη Ιστορία της Ουκρανίας, η Γερμανία περήφανη που είναι μια πραγματική φίλη και ένας αξιόπιστος σύμμαχος», έγραψε ο Ουκρανός πρόεδρος στο βιβλίο επισκεπτών της γερμανικής προεδρίας. «Μαζί θα κερδίσουμε και θα φέρουμε την ειρήνη πίσω στην Ευρώπη».

Υπενθυμίζεται ότι η Γερμανία ανακοίνωσε χθες νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας ύψους 2,7 δισ. ευρώ για το Κίεβο, το μεγαλύτερο μέχρι στιγμής από τότε που η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία. Παράλληλα δεσμεύθηκε να στηρίζει την Ουκρανία για όσο διάστημα χρειαστεί.

Ο Ζελένσκι έκανε λόγο για ένα «ισχυρό πακέτο» σε ανάρτησή του στο Twitter, στην οποία άφησε να εννοηθεί ότι με τους Γερμανούς αξιωματούχους θα συζητήσει για την παροχή όπλων στη χώρα του, περιλαμβανομένων συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας, για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας μετά τον πόλεμο, όπως και για την υποψηφιότητά της να ενταχθεί στην ΕΕ αλλά και για θέματα ασφαλείας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ, AFP, Reuters

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση