ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

«Φουρτούνες» στην Κεντροαριστερά με την εκδήλωση

«Η απάντηση απέναντι στον Μητσοτάκη ποιος είναι το ΠΑΣΟΚ και ο Ανδρουλάκης», ανέφερε ο Μ. Χριστοδουλάκης – Διευκρινίσεις από Τεμπονέρα

Kathimerini.gr

Η ηγετική ομάδα της Κουμουνδούρου δεν θέλει ούτε να ακούει για τα στελέχη της Νέας Αριστεράς μετά τη διάσπαση. Ο «εξοβελισμός» του ΣΥΡΙΖΑ από τη δεύτερη θέση έχει αναδείξει το ΠΑΣΟΚ σε κύριο αντίπαλο για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου και την ίδια ώρα στη Χαριλάου Τρικούπη δεν επιθυμούν να υπάρχει καμία υπόνοια περί ενδεχομένου κοινού βηματισμού με οποιαδήποτε πολιτική δύναμη. Μέσα σε αυτό το περιβάλλον και μετά την προγραμματισμένη αλλά αναπάντεχη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Διονύση Τεμπονέρα, η εκδήλωση στην οποία θα συμμετάσχουν το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, ο Μανώλης Χριστοδουλάκης και η Εφη Αχτσιόγλου έχει βάλει «φωτιά» στην Κεντροαριστερά. Τι και αν οι «πρωταγωνιστές» εμφανίζονται καθησυχαστικοί για όσα θα διαδραματιστούν την Τρίτη σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Ο Διονύσης Τεμπονέρας, μιλώντας στον ρ/σ Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης, τόνισε πως δεν γίνεται να μη συνομιλούν οι προοδευτικές δυνάμεις του τόπου. Αφού ξεκαθάρισε πως ούτε στην παρέμβασή του για το «Δημοκρατικό Μέτωπο» υποστηρίζει τις συγκολλήσεις κομμάτων με ενώσεις κορυφής, επισήμανε: «Ο πρώτος που δεν θέλει την εκδήλωση και αυτή τη συζήτηση, ο πρώτος που υπονομεύει τον διάλογο των δημοκρατικών και προοδευτικών δυνάμεων, επιτρέψτε μου να σας πω είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης».

Ο Μανώλης Χριστοδουλάκης, όπως και ο Διονύσης Τεμπονέρας, έχει δεχθεί τις τελευταίες ημέρες τις επιθέσεις των συντρόφων του. Ο πρώην γραμματέας του κινήματος, μιλώντας στο Open, σχολίασε με δηκτικό τρόπο πως «κάποιοι θεωρούν ότι μπορούμε να φύγουμε από εκεί υπογράφοντας ένα σύμφωνο συμβίωσης μεταξύ μας ή υπογράφοντας όρκο αιώνιας πίστης. Προφανώς και όχι, για να μη λέμε τώρα αστειότητες… Η απάντηση “απέναντι στον Μητσοτάκη ποιος” είναι σαφής για μένα. Το ΠΑΣΟΚ και ο Νίκος Ανδρουλάκης».

Ο Ανδρέας Σπυρόπουλος δήλωσε στον ΣΚΑΪ πως αυτό που αρχικά ενόχλησε είναι η μη ενημέρωση προς το κόμμα. Σημείωσε πως «το να ψάχνουμε να δούμε τι θα γίνει σε έναν ολόκληρο χώρο, ενώ υπάρχει μπροστά μια εκλογική αναμέτρηση στην οποία εμείς έχουμε ξεκάθαρους στόχους όσον αφορά το αποτέλεσμα, είναι κάτι το οποίο κατά την άποψή μου, σε αυτή τη χρονική στιγμή, δεν βοηθάει». Ο Πέτρος Παππάς στον ΑΝΤ1 ανέφερε: «Για ποιο διάλογο με την Κεντροαριστερά μιλάμε τη στιγμή που ο διάλογος γίνεται με ανθρώπους οι οποίοι επέλεξαν να φύγουν από τον ΣΥΡΙΖΑ, άρα στην πραγματικότητα να διασπάσουν και την ίδια την Αριστερά».

Στη Νέα Αριστερά επιμένουν πως η Εφη Αχτσιόγλου θα έχει την ευκαιρία να επισημάνει προς τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ τους όρους με τους οποίους πρέπει να συγκροτηθεί το μέτωπο απέναντι στη Νέα Δημοκρατία. Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος στον ΑΝΤ1 σημείωσε πως «δεν υπάρχει ούτε ένας πολιτικός αναλυτής, πολίτης, δημοσιογράφος ο οποίος να μη θέτει στην ημερήσια διάταξη το θέμα του κενού πολιτικής εκπροσώπησης. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί, το ΠΑΣΟΚ συναινεί».

Με το βλέμμα στην ευρωκάλπη η Κουμουνδούρου

Εδώ και οκτώ ημέρες έχει ανοίξει η πλατφόρμα του ΣΥΡΙΖΑ για όσους επιθυμούν να μπουν στο ευρωψηφοδέλτιο. Ο Στέφανος Κασσελάκης με μήνυμά του στοχεύει στη μεγάλη συμμετοχή, μιλώντας για μια «μικρή επανάσταση»: «Επειδή τους υποψήφιους ευρωβουλευτές θα τους αποφασίσει η κοινωνία και όχι τα κλειστά κομματικά γραφεία. Αν θέλεις να είσαι υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μπορείς να υποβάλεις την αίτησή σου τώρα στο https://www.isyriza.gr/submit_your_euroelection… Κι ύστερα, τα μέλη και οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσουν και θα αναδείξουν τους υποψηφίους μας για την Ευρωβουλή».

Οπως είχε δημοσιεύσει η «Κ», στο τραπέζι έχει πέσει και η πρόταση, χωρίς να έχει αναλυθεί στα όργανα, το δημοψήφισμα να πραγματοποιηθεί ανά περιφέρεια, εξαιρώντας την Αττική και τη Θεσσαλονίκη. Για τις δύο μεγάλες πόλεις έχει προταθεί να μείνουν γύρω στις 10 θέσεις ανοιχτές, προκειμένου ο ΣΥΡΙΖΑ να «απαντήσει» στον «ανταγωνισμό» ακόμη και την τελευταία στιγμή με ηχηρά ονόματα.

Οσον αφορά την αντιπολιτευτική τακτική, στην Κουμουνδούρου έχουν αποφασίσει καθημερινά να μην αφήνουν τίποτα να πέσει κάτω σε σχέση με την κυβέρνηση. Πολύ υψηλούς τόνους χρησιμοποίησε ο Στέφανος Κασσελάκης, με δεύτερο βίντεο που ανήρτησε χθες για το κράτος δικαίου: «Η πατρίδα μας καταδικάστηκε με ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για την κατάσταση στο κράτος δικαίου, τη χειραγώγηση της Δικαιοσύνης, του Τύπου, των θεσμών. Ως κύρωση, κινδυνεύουμε να χάσουμε ευρωπαϊκά κονδύλια. Είναι η πρώτη φορά που οι ευρωπαϊκοί θεσμοί καταδικάζουν τη χώρα μας μετά τη χούντα. Δηλαδή εδώ και μισό αιώνα!», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε σχέση με τα μη κρατικά πανεπιστήμια η Δώρα Αυγέρη εστίασε στον τρόπο εισαγωγής στα ιδρύματα, τονίζοντας πως με το σύστημα που ανακοινώθηκε δεν εξασφαλίζεται η ισότιμη πρόσβαση: «Στη Νομική Αθηνών ο τελευταίος επιτυχών εισάγεται σήμερα με 18.125 μόρια κατά μέσον όρο. Στη δε Νομική Κομοτηνής, ο τελευταίος εισάγεται με μέσον όρο 16.985 μόρια. Με τον νόμο της Ν.Δ. θα εισάγεται στη Νομική ιδιωτικού πανεπιστημίου με μόλις 9.380 μόρια».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση