
Kathimerini.gr
Στην κατάσχεση κοκαΐνης άνω των 55 κιλών, η οποία ήταν κρυμμένη σε κοντέινερ με δηλωμένο φορτίο γαρίδες, προχώρησαν κλιμάκια του ΣΔΟΕ Αττικής και του 3ου Τελωνείου Πειραιά.
Τα ναρκωτικά εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια ελέγχου σε εμπορευματοκιβώτιο που προερχόταν από τον Ισημερινό και είχε ως τελικό προορισμό το λιμάνι του Πειραιά.
Το κοντέινερ υποβλήθηκε σε ακτινοσκοπικό έλεγχο (X-Ray), ο οποίος απέδωσε ένδειξη ύποπτης οργανικής ουσίας στον εξωτερικό μηχανισμό ψύξης του.
Ακολούθησε φυσικός έλεγχος, κατά τη διάρκεια του οποίου εντοπίστηκαν 50 συνολικά συσκευασίες με κοκαΐνη, συνολικού μικτού βάρους 55 κιλών και 840 γραμμαρίων.
Τα ναρκωτικά κατασχέθηκαν, ενώ η αξία τους υπολογίζεται σε 1,6 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, με τις κατάλληλες προσμίξεις, το προσδοκώμενο όφελος θα υπερέβαινε το τριπλάσιο της υπολογιζόμενης αξίας, σύμφωνα με την ανακοίνωση των Αρχών.
Την προανάκριση έχει αναλάβει το τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών του ΣΔΟΕ Αττικής, ενώ η έρευνα συνεχίζεται με τη συνδρομή και συνεργασία της ΕΛ.ΑΣ. και του Λιμενικού Σώματος, για τον εντοπισμό των δραστών καθώς και πιθανό συσχετισμό με προηγούμενες κατασχέσεις σημαντικών ποσοτήτων κοκαΐνης στο λιμάνι του Πειραιά.