ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Punk6529: NFTS - Η ταυτότητά μας στον εικονικό κόσμο

Ο Punk6529 στο Cyprus Digital Agenda Summit

Ο Punk6529 είναι ένας από τους κορυφαίους συλλέκτες, επενδυτές και ηγέτες σκέψης στον κόσμο στον χώρο του NFT, ήταν ένας από τους ομιλητές του 5ου Cyprus Digital Agenda Summit που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας.

Ο Punk6529 είναι ένας κορυφαίος υποστηρικτής του «open metaverse» - δηλαδή ότι η αρχιτεκτονική του μετασύμπαντος πρέπει να είναι αποκεντρωμένη και διαλειτουργική και, συγκεκριμένα, ότι τα NFT θα μπορούσαν να υπηρετήσουν αυτόν τον ρόλο.

Τι είναι τα NFTS;

Μιλώντας στο Cyprus Digital Agenda Summit, αρχικά εξήγησε τι είναι τα NFTS, λέγοντας πως τα NFTS είναι σε συντομία non-tangible tokens. Αυτά τα tokens είναι αριθμημένα σε αντίθεση με τα μετρητά ή τα bitcoin και κάθε αριθμός αντιπροσωπεύει κάτι άλλο. «Εφευρέθηκαν για πρώτη φορά το 2014 και αυτό που είδαμε τα τελευταία χρόνια ειναι ότι μπορούν να είναι πολύ αποτελεσματικοί φορείς άυλων περιουσιακών στοιχείων, όπως είναι έργα τέχνης, συλλεκτικά αντικείμενα, παιχνίδια και με την πάροδο του χρόνου και περιουσιακά στοιχεία όπως τα ακίνητα, αλλά δεν είμαστε ακόμη εκεί», είπε χαρακτηριστικά.

Ανάφερε ότι το πρώτο NFT που έγινε δημοφιλές είναι το RARE PEPES, το οποίο είναι ένας βάτραχος που έγινε memed και δημιουργήθηκε το 2014 στο bitcoin και θεωρείται ως συλλεκτικό αντικείμενο.

Εικονική Ταυτότητα

Συνέχισε την ομιλία του μιλώντας για την εικονική ταυτότητα μας, «η πλειοψηφία της δουλειάς σήμερα είναι προς το PFP (profile picture), αυτό έγινε αποδεκτό και δημοφιλές, καθώς εξυπηρετεί την εικονική ταυτότητά μας. Η ταυτότητά σας στον εικονικό κόσμο. Για παράδειγμα, σε ένα βιντεοπαιχνίδι δεν βλέπετε τον εαυτό σας οπτικά, βλέπετε έναν τύπο του χαρακτήρα που παίζετε. Αυτό ισχύει και στον εταιρικό κόσμο, κανείς δεν ξέρει πραγματικά πώς μοιάζει ο Διευθύνων Σύμβουλος της Coca Cola, αλλά όλοι γνωρίζουν το λογότυπο της Coca Cola».

Generative Art

Επιπρόσθετα ο Punk6529 ανάφερε για το generative art, που όπως λέει ο ίδιος είναι η τέχνη που ο καλλιτέχνης γράφει τον αλγόριθμο και ο αλγόριθμος δημιουργεί την τέχνη. «Η generative art παρακολουθείται από τον κόσμο της τέχνης, επειδή ο καλλιτέχνης αποδεικνύει ότι ο αλγόριθμος δημιούργησε την τέχνη. Αυτό που είναι ενδιαφέρον είναι ότι ορισμένοι από τους κορυφαίους καλλιτέχνες στον κόσμο εργάζονται πλέον αποκλειστικά σε blockchain, και μέσω μόνο αυτής της πλατφόρμας».

Virtual Spaces

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του εξήγησε στο κοινό τού 5ου Digital Agenda Summit για την αρχή του εικονικού χώρου που μπορεί να πουληθεί ως NFT, «είναι ένας τρισδιάστατος χώρος όπου συγκεκριμένα στοιχεία σε αυτόν τον χώρο, όπως τα κτίρια, οι γκαλερί, τα εκθέματα στις γκαλερί, τα avatars που κινούνται γύρω, καθένα από αυτά είναι NFT, που το καθένα από αυτά μπορεί να ανήκει σε κάποιον χωρίς να βρίσκεται σε μια βάση δεδομένων (database) που ελέγχει κάποιος. Έχει σχεδιαστεί ειδικά για να μη βρίσκεται σε μια βάση δεδομένων (database) που ελέγχει κάποιος, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε πραγματικά να κατέχετε κάτι, με τον τρόπο που κατέχετε στον φυσικό κόσμο».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτισμός: Τελευταία Ενημέρωση

X