ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΑΚΕΛ σε προηγούμενη κυβέρνηση για Χλώρακα: «Όσοι είχαν συμφέροντα, είχαν πλάτες»

«Το κράτος έχει καθήκον να εγγυηθεί την ασφάλεια και την περιουσία όλων ανεξαιρέτως των κατοίκων στη Χλώρακα και να μην επιτρέψει να επαναληφθούν ακροδεξιά πογκρόμ και επεισόδια βίας»

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

«Ήταν γνωστό εδώ και μερικά χρόνια ότι το οικοδομικό συγκρότημα στην κοινότητα ήταν σε απαράδεκτη και άθλια κατάσταση. Εντούτοις, αφέθηκε να λειτουργεί επειδή προφανώς όσοι είχαν συμφέροντα σε αυτό είχαν πλάτες στην τότε κυβέρνηση, η οποία δεν εφάρμοζε ούτε τη νομοθεσία αλλά ούτε καν τα συγκεκριμένα διατάγματά της» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΑΚΕΛ για την κατάσταση στη Κοινότητα της Χλώρακας.

Αυτούσια η ανακοίνωση

Το κράτος έχει καθήκον να εγγυηθεί την ασφάλεια και την περιουσία όλων ανεξαιρέτως των κατοίκων στη Χλώρακα και να μην επιτρέψει να επαναληφθούν ακροδεξιά πογκρόμ και επεισόδια βίας. Η κυβέρνηση πρέπει να διασφαλίσει έμπρακτα την ασφάλεια στην περιοχή και να οδηγήσει στη Δικαιοσύνη όλους όσοι εμπλέκονται στα επεισόδια.

Το ερώτημα βέβαια που θέτει κάθε σκεπτόμενος πολίτης είναι πώς φτάσαμε ως εδώ. Η προηγούμενη κυβέρνηση του ΔΗΣΥ αρνήθηκε να ασχοληθεί με την κατάσταση στη Χλώρακα. Για παράδειγμα, ήταν γνωστό εδώ και μερικά χρόνια ότι το οικοδομικό συγκρότημα στην κοινότητα ήταν σε απαράδεκτη και άθλια κατάσταση. Εντούτοις, αφέθηκε να λειτουργεί επειδή προφανώς όσοι είχαν συμφέροντα σε αυτό είχαν πλάτες στην τότε κυβέρνηση, η οποία δεν εφάρμοζε ούτε τη νομοθεσία αλλά ούτε καν τα συγκεκριμένα διατάγματά της. Όχι μόνο δεν έδιναν λύσεις στα προβλήματα οι τέως κυβερνώντες, αλλά επιδίδονταν σε μια ξενοφοβική τοξική ρητορική που δηλητηρίαζε την κοινωνία, ενθάρρυνε κι εξέθρεψε τη δράση ακροδεξιών ομάδων. Αυτή ήταν η όλη φιλοσοφία της μεταναστευτικής πολιτικής της χώρας για δέκα ολόκληρα χρόνια.

Εμείς όμως δεν αρκούμαστε στις καταδίκες και την κριτική. Επαναλαμβάνουμε ότι ο τόπος χρειάζεται να αποκτήσει επιτέλους μια αποτελεσματική πολιτική για το άσυλο και τη μετανάστευση, βασισμένη στο διεθνές, ευρωπαϊκό και κυπριακό νομικό πλαίσιο με συγκεκριμένους άξονες:

1.     Ταχεία και σύννομη εξέταση των αιτήσεων ασύλου

2.     Πολιτικές ένταξης για όσους μετανάστες και πρόσφυγες βρίσκονται νόμιμα στη χώρα μας

3.     Ανθρώπινες και αξιοπρεπείς δομές υποδοχής και φιλοξενίας

4.     Αντικατάσταση του ευρωπαϊκού Κανονισμού του Δουβλίνου με ένα σύστημα κατανομής των προσφύγων σε όλα ανεξαιρέτως τα κράτη-μέλη ανάλογα με τον πληθυσμό και τις δυνατότητες του καθενός

Όλα αυτά απαιτούν πολιτική βούληση και η σημερινή κυβέρνηση καλείται να δράσει. Ούτε οι διακηρύξεις, ούτε η ανοχή στην ακροδεξιά θα δώσουν λύσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

Θα συμμετάσχει σε συνάντηση οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών τόσο από την ισραηλινή όσο και από την παλαιστινιακή πλευρά, ...
ΚΥΠΕ
 |  ΠΟΛΙΤΙΚΗ
X