ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ο αυτοεγκλωβισμός και το μεγάλο ολίσθημα του Νίκου Χριστοδουλίδη

«Ανέβασε υψηλά τον πήχη των προσδοκιών και οι 100 μέρες ήταν περισσότερο μια κίνηση εικόνας παρά ουσίας»

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Τον απολογισμό του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, για τις πρώτες 100 ημέρες της διακυβέρνησής του σχολίασε στον «ΣΠΟΡ FM 95.0» και την εκπομπή «ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ», η δημοσιογράφος και διευθύντρια της «Κ», Μαρίνα Οικονομίδου, επισημαίνοντας ότι ήταν περισσότερο μια επικοινωνιακή τακτική και κίνηση εικόνας παρά ουσίας.

Η κ. Οικονομίδου υπογράμμισε ότι ο απολογισμός των 100 ημερών ήταν μια προεκλογική δέσμευση του Προέδρου της Δημοκρατίας, μια προσπάθεια να κατατεθεί το μέχρι στιγμής έργο της κυβέρνησης και κυρίως το τι τροχοδρομείται, με την μοναδική είδηση να αποτελεί η αύξηση του επιδόματος των χαμηλοσυνταξιούχων κατά 5%.

Εξήγησε ότι οι «100 μέρες» ήταν μια πράξη που είχε εφαρμοστεί επί Φραγκλίνου Ρούσβελτ, ο οποίος ωστόσο είχε καταφέρει να υλοποιήσει σημαντικές μεταρρυθμίσεις σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για της ΗΠΑ. «Στην Κύπρο, οι 100 μέρες, από τη στιγμή που ο κ. Χριστοδουλίδης δηλώνει και συνεχιστής του Νίκου Αναστασιάδη, δεν υπήρχε λόγος να μπει σε αυτή τη διαδικασία, ήταν ένας αυτοεγκλωβισμός του. Ο ίδιος ανέβασε υψηλά τον πήχη των προσδοκιών και σίγουρα ήταν, χωρίς να θέλουμε να μηδενίσουμε το έργο, περισσότερο μια κίνηση εικόνας παρά ουσίας».

Σε σχέση με το Κυπριακό, είπε ότι η αίσθηση που ήθελε να περάσει ο Πρόεδρος είναι ότι εξαιτίας των πρωτοβουλιών του και των επαφών που έχει αυτή τη στιγμή με Ευρωπαίους αξιωματούχους μπορεί υπάρξει κινητικότητα και ότι θα προσπαθήσει να δώσει κάποια κίνητρα γύρω από τα ευρωτουρκικά ζητήματα. «Αυτό που είπε και καταγράφηκε σε σχέση με το Κυπριακό είναι ότι “ναι μεν συνεχίζουμε από εκεί που μείναμε στο Κραν Μοντανά, όμως εγώ δεν αποδέχομαι το πλαίσιο Γκουτέρες”». Ένα ζήτημα που παρέλειψε να αναφέρει στη δημοσιογραφική διάσκεψη, πρόσθεσε, είναι τι κινήσεις έγιναν προς τα Ηνωμένα Έθνη, γιατί ο ίδιος είπε ότι ο ενεργότερος ρόλος της Ε.Ε. δεν θα αντικαταστήσει τον ρόλο των Ηνωμένων Εθνών.

Τέλος, η κ. Οικονομίδου τόνισε ότι το μεγάλο ολίσθημα του Νίκου Χριστοδουλίδη ήταν το ότι δεν ήταν έτοιμος να πει «mea culpa» για τις αστοχίες και τις παραλείψεις που έγιναν σε σχέση με τους διορισμούς, παρόλο που τις παραδέχθηκε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση