ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Αχιλλέας Δημητριάδης: Οι λόγοι που δεν ενδιαφέρεται για τη δημαρχία Λευκωσίας

Σε συνέτευξή του στην «Κ» σημείωσε ότι με φίλους και συνεργάτες το σκέφτονται για δημιουργία πολιτικής δομής

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Στο ερώτημα γιατί τελικά αποφάσισε να μην κατέλθει ως υποψήφιος δήμαρχος Λευκωσίας στις επικείμενες εκλογές απαντά σε συνέντευξή του στην «Κ» ο νομικός Αχιλλέας Δημητριάδης. Επισημαίνει ότι η τοπική αυτοδιοίκηση είναι σημαντική, αλλά, όπως αναφέρει, σε αυτή τη φάση δεν ταιριάζει με τις προτεραιότητές του. Ερωτηθείς πώς θα παραμείνει ενεργός πολιτικά, λέει ότι με φίλους και συνεργάτες σκέφτονται πώς θα προχωρήσουν και συζητούν το ενδεχόμενο δημιουργίας μιας νέας πολιτικής δομής.

Για τους λόγους που τελικά αποφάσισε να μην κατέλθει ως υποψήφιος δήμαρχος Λευκωσίας στις επικείμενες εκλογές ο κ. Δημητριάδης εξήγησε ότι «πολλοί με προέτρεψαν να το σκεφτώ και ότι θα ήταν μια καλή ιδέα. Έγιναν σοβαρές βολιδοσκοπήσεις από το ΑΚΕΛ και συναντήσεις. Το σκέφτηκα, το ζύγισα, όμως η δική μου αντιμετώπιση είναι ότι προσπαθώ να κάνω πράγματα για το Κυπριακό και για το Τίμιο Κράτος. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι σημαντική και η Λευκωσία είναι πολύ σημαντική, αλλά αισθάνομαι ότι σε αυτή τη φάση δεν ταιριάζει με τις προτεραιότητες που έχω θέσει. Επίσης, για προσωπικούς και επαγγελματικούς λόγους δεν θέλω τώρα να αφιερώσω όλο μου τον χρόνο σε κάτι τέτοιο. Δεν θα είμαι υποψήφιος. Είχαμε συνάντηση με τον κ. Στεφάνου, τον ενημέρωσα και τον ευχαριστώ». Την ίδια ώρα σημείωσε η Λευκωσία έχει κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, στα οποία θα μπορούσε να αφιερωθεί, αφού είναι η τελευταία μοιρασμένη πρωτεύουσα της Ευρώπης και κατά την άποψή του τα δικοινοτικά προγράμματα είναι πολύ σημαντικά. Αλλά, πρόσθεσε, μετά από μια προεκλογική εκστρατεία στην οποία αφιέρωσε όλο του τον χρόνο, θεωρεί ότι πρέπει να σκεφτει και την επαγγελματική του δραστηριότητα. Ερωτηθείς εάν η απόφασή του έχει να κάνει και με το ότι δεν τον στήριξε το ΑΚΕΛ στις προεδρικές εκλογές, απάντησε «όχι, καμία σχέση. Δεν έχω κανένα αρνητικό συναίσθημα για ό,τι έγινε. Το γεγονός ότι σκέφτηκαν να με στηρίξουν, με τιμά».

Δημιουργία πολιτικής δομής

Ερωτηθείς πώς στην πράξη θα παραμείνει ενεργός πολιτικά, είπε:

«Μετά τις εκλογές κράτησα επαφή με μια ομάδα φίλων και συνεργατών. Συζητάμε συστηματικά διάφορα θέματα και τοποθετούμε εκεί που κρίνουμε ότι χρειάζεται παρέμβαση. Πριν από την πρώτη Κυριακή των εκλογών είχα κάνει δημοσιογραφική διάσκεψη και είχα θέσει δώδεκα σημεία σχετικά με το Τίμιο Κράτος, τη Μία Κύπρο και Πράσινη και ότι η Λύση του Κυπριακού μάς συμφέρει. Για παράδειγμα, ακόμη και τώρα συμφωνούμε στον διαχωρισμό των εξουσιών του γενικού εισαγγελέα κάτω από το Άρθρο 113 του Συντάγματος, αλλά το ξεχάσαμε. Για το πόθεν έσχες, όλοι οι υποψήφιοι και κατ’ επέκταση τα κόμματα που τους υποστήριζαν δεσμεύτηκαν στην υιοθέτηση του σχεδίου Πισσαρίδη – Συρίμη – Παναγιωτίδη. Τι απέγινε; Στο Κυπριακό, είχα προτείνει να εισαγάγουμε μάθημα για την αγωγή του Ομοσπονδιακού Πολίτη, είχα εισηγηθεί να κάνουμε συζήτηση για το Πολιτειακό Σύνταγμα της Ομόσπονδης Κύπρου. Αυτή τη θεματολογία θέλω να αναπτύξω, μαζί και με άλλα πράγματα». Σύμφωνα με τον κ. Δημητριάδη στην παρούσα φάση με φίλους και συνεργάτες σκέφτονται πώς θα προχωρήσουν. «Το συζητούμε και υπάρχει υγιής προβληματισμός γι’ αυτό το θέμα», συμπλήρωσε, τονίζοντας ότι δεν θέσανε κάποιο χρονικό πλαίσιο, αλλά οι ευρωεκλογές δεν είναι στις σκέψεις τους.

Σε παρατήρηση ότι η εντύπωση που είχε δημιουργηθεί είναι ότι μετά τις εκλογές θα δημιουργούσε κάποιου είδους πολιτική δομή, είτε ένα κόμμα ή μια κίνηση, τοποθετήθηκε ως εξής:

«Δεν βλέπω ότι η δημιουργία ενός κόμματος ή μιας κίνησης είναι ο μόνος τρόπος συμμετοχής στα κοινά. Νομίζω ότι και μόνο που είμαστε εδώ και συζητούμε προσφέρει μια καλή υπηρεσία, μια ανεξάρτητη φωνή για τα πολιτικά θέματα».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση