
Kathimerini.com.cy
Λίγο πριν το φετινό Πάσχα, το νέο τεύχος του Γαστρονόμου ταξιδεύει μέχρι την Κέρκυρα για να ζήσει από κοντά τις φημισμένες μαγειρικές παραδόσεις του νησιού. Μαζί, οι «Σελίδες Ιστορίες» που μάς ταξιδεύουν μέσα από συναρπαστικές αφηγήσεις και εμπεριστατωμένες έρευνες στο παρελθόν, καθώς και το νέο τεύχος του «Κ» που, όπως πάντα, δημιουργεί τη δική του συνταγή από πρόσωπα, ιστορίες και ρεπορτάζ.
ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ
Ταξιδέψαμε στην Κέρκυρα για να ζήσουμε από κοντά τις εαρινές μαγειρικές παραδόσεις του νησιού. Επισκεφτήκαμε μοναχικές ταβέρνες σε μεσαιωνικά χωριά και αρχοντικά 500 ετών, μαγειρέψαμε σε παραλίες και βουνά, και μάθαμε από κοντά τα μυστικά της τοπικής κουζίνας από ντόπιους σεφ που με περίσσιο ταλέντο και μεράκι μάς έδειξαν όλες πτυχές της. Αυτό είναι ένα τεύχος εξερεύνηση της κορφιάτικης μαγειρικής στην καλύτερη εποχή του χρόνου! Ακόμη η Μαριλένα Ιωαννίδου μάς φτιάχνει λαπηθιώτικο ψητό με φρέσκια δάφνη, όπως το έφτιαχναν στο κατεχόμενο χωριό της επαρχίας Κερύνειας και για γλυκό παντρεύει το κυπριακό σάμαλι με τη σαρλότα.
ΣΕΛΙΔΕΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ
Ένα τεύχος που εξερευνά το παρελθόν μέσα από τη γοητεία του ιστορικού μυθιστορήματος, αναλύει την έναρξη του ένοπλου αγώνα της ΕΟΚΑ, αναζητά τις γυναίκες της αρχαιότητας που αδίκησε η Ιστορία, και εξετάζει, ανάμεσα σε πολλά και ενδιαφέροντα θέματα, την πτώση της Ένωσης Κέντρου, 60 χρόνια μετά τα Ιουλιανά.
ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ «Κ»
Η Λουίζ Μπράουν, το πρώτο παιδί που γεννήθηκε με εξωσωματική γονιμοποίηση, ανοίγει τα χαρτιά της σχεδόν μισό αιώνα μετά, ειδικοί αποκαλύπτουν 20 μυστικά για το νερό που σίγουρα δεν γνωρίζατε, μία βόλτα στη Νέα Ιωνία φανερώνει τους λόγους που οι καλοφαγάδες την επιλέγουν και, τέλος, η Τσιτσιολίνα, σε μία συνέντευξη τελείως διαφορετική από τις άλλες, μάς εξηγεί το πώς μετέφερε παντού στον κόσμο τη σεξουαλική της επανάσταση.