ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

«Πόλεμος» στους αιθέρες: Ποιες χώρες έκλεισαν τον εναέριο χώρο τους για τη Ρωσία

Τα ρωσικά αεροπλάνα αντιμετωπίζουν μια τεράστια ζώνη απαγόρευσης υπερπτήσεων στην Ευρώπη

ΑΜΠΕ

Η Φινλανδία και η Δανία ανακοίνωσαν σήμερα ότι κλείνουν τον εναέριο χώρο τους στα ρωσικά αεροσκάφη σε αντίποινα για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, ακολουθώντας πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Επίσης, πριν από λίγο η κυβέρνηση Ντράγκι έκανε γνωστό ότι η Ιταλία αποφάσισε να κλείσει τον εναέριο χώρο της στα ρωσικά αεροσκάφη.

Η Φινλανδία, που έχει σύνορα τουλάχιστον 1.300 χλμ. με τη Ρωσία, "ετοιμάζεται να κλείσει τον εναέριο χώρο στη ρωσική αεροπορική κυκλοφορία", ανέφερε ο υπουργός Μεταφορών Τίμο Χαράκα σε τουίτ που αναρτήθηκε στη διάρκεια της νύχτας.

Δεν διευκρινίστηκε πότε θα τεθεί σε ισχύ το μέτρο.

Σήμερα το πρωί η Δανία ανακοίνωσε επίσης το κλείσιμο του εναέριου χώρου της στα ρωσικά αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένων των ιδιωτικών τζετ.

Κατά τη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που διεξάγεται σήμερα, "θα πιέσουμε για ένα κλείσιμο σε κλίμακα ΕΕ", έγραψε στο Twitter ο Δανός υπουργός Εξωτερικών Γέπε Κόφοντ.

Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία "πρέπει να αντικρουστεί με όσο πιο ισχυρές διεθνείς κυρώσεις είναι δυνατό", είπε.

Με πολλές χώρες να έχουν κλείσει ή να έχουν ανακοινώσει ότι θα κλείσουν τον εναέριο χώρο τους (Βαλτικές χώρες, Πολωνία, Τσεχία, Βουλγαρία, Γερμανία…) τα ρωσικά αεροπλάνα αντιμετωπίζουν μια τεράστια ζώνη απαγόρευσης υπερπτήσεων στην Ευρώπη.

Το κλείσιμο του φινλανδικού εναέριου χώρου μπορεί να επηρεάσει επίσης τον ρωσικό θύλακο Καλίνινγκραντ στη Βαλτική ανάμεσα στην Πολωνία και τη Λιθουανία.

Η Μόσχα έχει αρχίσει, από την πλευρά της, να απαγορεύει σε αεροσκάφη που προέρχονται από διάφορες χώρες να διέρχονται από τον εναέριο χώρο της.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΑΜΠΕ

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση