ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

«Πατά πόδι» ο Παναγιώτου στη δημιουργία συνεχών ανελικτικών θέσεων στο δημόσιο

«Είναι άκρως προκλητικό για τους εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα», υπέδειξε ο Υπουργός Εργασίας

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Τη θέση πως είναι λανθασμένη η εντύπωση που έχει δημιουργηθεί μέχρι σήμερα ότι όταν φτάσει κάποιος υπάλληλος στην κορυφή της κλίμακας στο δημόσιο θα πρέπει να δημιουργούνται πάντα ανελικτικές θέσεις, εξέφρασε ο Υπουργός Εργασίας, Γιάννης Παναγιώτου.

Μιλώντας στο πλαίσιο παρουσίασης του Προϋπολογισμού του Υπουργείου για το 2024, εξήγησε ότι όσον αφορά τη δομή και τις ανελικτικές θέσεις για την τεχνική δομή των υπηρεσιών Κοινωνικών Ασφαλίσεων, για την οποία η κλαδική της ΠΑΣΥΔΥ έχει –όπως είπε ο Υπουργός- «έντονες θέσεις», είναι κατανοητό ότι ο καθένας μπορεί να θεωρεί οτιδήποτε.

«Η πρακτική του να προαχθούν όλοι οι εργαζόμενοι και να δημιουργηθούν μερικές δεκάδες, σχεδόν 100 ανελικτικές θέσεις για να πάρουν προαγωγή όλοι, επιτρέψτε μου να πω πως δεν είναι κάτι λογικό», είπε ο κ. Παναγιώτου.

Σύμφωνα με τον Υπουργό, δυστυχώς κατά τους προηγούμενους μήνες επικράτησε μέσα από συζητήσεις και επαφές ότι είναι πολύ φυσιολογικό ότι ένας εργαζόμενος στην δημόσια υπηρεσία φτάσει στην κορυφή της κλίμακας για τη δουλειά που προσλήφθηκε, να δημιουργούμε και άλλες ανελικτικές θέσεις για να λαμβάνει πάντα προαγωγές. «Κάτι τέτοιο δεν γίνεται», υπέδειξε, συμπληρώνοντας ότι, «προσπάθησα να το εξηγήσω και στα μέλη της κλαδικής και οι ανελικτικές θέσεις αποδίδονται σύμφωνα με τις δυνατότητες που υπάρχουν, με μία οριζόντια προσέγγιση όπως ορίζεται και σε άλλες περιπτώσεις».

Ο Υπουργός Εργασίας απαντώντας περαιτέρω ερωτήσεις των βουλευτών γι’ αυτό το θέμα, σχολίασε ότι «δεν υπάρχει κάποια συμφωνία ώστε τα Υπουργεία να δίνουν στους εργαζόμενούς τους ανελικτικές θέσεις». Συμπλήρωσε ότι, «κάποιου τέτοιου είδους συμφωνία για να μπαίνουν 30 – 40 – 50 θέσεις στον Προϋπολογισμό για να λάβουν προαγωγή όλοι οι εργαζόμενοι στην τεχνική πυραμίδα στις Κοινωνικές Ασφαλίσεις μέσα σε 2- 3 χρόνια, δεν υπάρχει με το Υπουργείο Οικονομικών».

Ο κ. Παναγιώτου κατέληξε με το ότι, «δεν είναι καλή πρακτική και είναι άκρως προκλητικό για τους εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα».

Στα 800 εκατ. από 624 εκατ.

Ο Προϋπολογισμός του Υπουργείου Εργασίας για το 2024 ανέρχεται σε 800 εκατ. ευρώ και παρουσιάζει αύξηση 176 εκατ. ευρώ σε σχέση με τον Προϋπολογισμό του 2023 που ήταν στα 624 εκατ. ευρώ. Στο ποσό των 800 εκατ. ευρώ δεν περιλαμβάνονται οι δαπάνες για τα συγχρηματοδοτούμενα έργα από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο 20 εκατ. ευρώ για το 2024 που καλύπτονται από τον Προϋπολογισμό της Γενικής Διεύθυνσης Ανάπτυξης (ΓΔΑ).

Η αύξηση του 2024 οφείλεται κατά κύριο λόγο στην αύξηση της δαπάνης κυβερνητικής συνεισφοράς κατά 164 εκατ. ευρώ, στην αύξηση των δαπανών για παροχές, χορηγίες, σχέδια και έργα κατά 2 εκατ. και στην αύξηση των δαπανών προσωπικού κατά 3 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση