ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΟΕΛΜΕΚ Πάφου - Ο υπερπληθυσμός των σχολείων το μεγαλύτερο πρόβλημα

Τι ανέφερε σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ

ΚΥΠΕ

Ο υπερπληθυσμός είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία στην Πάφο, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Πάφου Γιώργος Γιαλλούρης, σημειώνοντας παράλληλα ότι πρέπει να υπάρξει ένα πρόγραμμα αναβάθμισης υφιστάμενων σχολικών κτιρίων και δημιουργίας νέων.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Γιαλλούρης ανεφερε ότι ένα μέρος του Λυκείου Έμπας φιλοξενεί τμήματα Τεχνικής Σχολής. Επίσης το Λύκειο Κύκκου συστεγάζεται με το Γυμνάσιο του Νικολαιδείου. Ακόμη, πρόσθεσε, μεγάλος αριθμός μαθητών φοιτά στο Α’ Λύκειο, στο Γυμνάσιο του Αποστόλου Παύλου, στο Γυμνάσιο του Αγίου Θεοδώρου ενώ και στο Γυμνάσιο της Γεροσκήπου δημιουργούνται επίσης προβλήματα με τον υπερπληθυσμό.

Πρέπει λοιπόν να μπει ένα πρόγραμμα αναβάθμισης όχι μόνο των σχολικών κτιρίων αλλά και δημιουργίας νέων σχολείων, συμπλήρωσε.

Σε ερώτηση κατά πόσο έχει γίνει συζήτηση επί τούτου, ο κ. Γιαλλούρης απάντησε πως σύμφωνα με ενημέρωσης που είχαν από το Υπουργείο Παιδείας θα γίνει μεταφορά του 7ου Δημοτικού ώστε να πάει εκεί το Νικολαίδειο Γυμνάσιο, αλλά το 2023. Ο ίδιος εκτίμησε πως ακόμα και να κτιστεί νέο Γυμνάσιο αν είναι της ίδιας δυναμικότητας των 300 θέσεων που είναι σήμερα, δεν θα βοηθήσει καθόλου στην αποσυμφόρηση των δύο άλλων Γυμνασίων του Αποστόλου Παύλου και του Αγίου Θεοδώρου.

Επίσης, όπως πρόσθεσε, στο Γυμνάσιο του Αγίου Θεοδώρου αναμένουν όπως η Σχολική Εφορεία ολοκληρώσει την μετακίνηση της στα νέα της κτίρια, ώστε να αποδεσμευτούν οι αίθουσες που κατακρατεί για να αξιοποιηθούν για τους μαθητές του σχολείου. Η Σχολική Εφορεία έκανε τα εγκαίνια αλλά οι αίθουσες δεν παραδοθήκαν ακόμη, συμπλήρωσε .

Σε σχέση με την στέγαση της ΟΕΛΜΕΚ Πάφου, ο κ. Γιαλλούρης είπε πως αναμένεται αυτή την περίοδο η μόνιμη εγκατάσταση των γραφείων της ΟΕΛΜΕΚ στο συγκρότημα που έχουν τις εξοχικές κατοικίες στην Κάτω Πάφο.

Αναφορά έκανε και σε πρωτόκολλο συνεργασίας της ΟΕΛΜΕΚ Πάφου με το Πανεπιστήμιο Νεάπολις για την ανάπτυξη δράσεων στην τοπική κοινωνία και την επιμόρφωση εκπαιδευτικών και μαθητών που ετοιμάζεται το οποίο κατά τον ίδιο «είναι πολύ σημαντικό τόσο για εμάς, όσο για το Πανεπιστήμιο Νεάπολις και την κοινωνία της Πάφου».

Σε σχέση με τους εκπαιδευτικούς διαφόρων ταχυτήτων σημείωσε πως γίνονται διορισμοί από τρεις καταλόγους, τον κανονικό κατάλογο των διοριστέων, τον κατάλογο διορισίμων και τον κατάλογο αορίστου χρόνου. Αναφέρθηκε ακόμη και στο πρόβλημα που δημιουργείται, λέγοντας πως κάθε φορά οι θέσεις είναι συγκεκριμένες, πολλαπλασιάζονται οι συνάδερφοι που είναι αορίστου χρόνου και δεν μπορεί να διορίσει ή να μονιμοποιήσει από τους άλλους δύο καταλόγους το Υπουργείο, με αποτέλεσμα να δημιουργείται «ένα εκρηκτικό κοκτέιλ σε σχέση με την επαγγελματική αποκατάσταση των συναδέρφων και να βρίσκονται όλοι στον αέρα».

Ενδεικτικά σημείωσε πως έχει συναδέρφους που έχουν 11- 12 χρόνια στην εκπαίδευση και δεν μπορούν να γίνουν μόνιμοι. Αυτά τα πράγματα δεν τιμούν το επάγγελμα του εκπαιδευτικού, ούτε εκείνους που δημιούργησαν το πρόβλημα, ανέφερε, προσθέτοντας ότι θα πρέπει «να βρεθούν λύσεις άμεσα».

Αναφορικά με τις εξετάσεις τετραμήνων, ο κ.Γιαλλούρης ανέφερε ότι «είχαμε ζητήσει να μην γίνουν λόγω και της κατάστασης που διανύουμε με την πανδημία». Αυτή την στιγμή, πρόσθεσε, «διεξάγονται με απουσία αρκετών μαθητών και ακόμα δεν γνωρίζουμε πότε θα είναι η δεύτερη σειρά εξετάσεων πράγμα που έπρεπε να το γνωρίζουμε όλοι».

Επιπρόσθετα αναφέρθηκε στην εισαγωγή του "test to stay" στα σχολεία, λέγοντας ότι ως ΟΕΛΜΕΚ θεωρούμε ότι είναι ένα επικίνδυνο μέτρο αυτή την στιγμή , γιατί ένας μαθητής που θα δείξει ότι νόσησε την 4η ή την 5η μέρα, το πιο πιθανόν είναι ότι θα μολύνει μαθητές του που είναι ανεμβολίαστοι .

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση

X