ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Μελόνι: Oι παράνομες μεταναστευτικές ροές βλάπτουν όλα τα έθνη

Η Ιταλίδα Πρωθυπουργός κάλεσε τα έθνη να συστρατευτούν ενάντια στους διακινητές

ΚΥΠΕ

Οι παράνομες ροές μεταναστών βλάπτουν όλες τις χώρες σε ολόκληρη τη Μεσόγειο, δήλωσε την Κυριακή η Ιταλίδα Πρωθυπουργός Τζορτζία Μελόνι, καλώντας τα έθνη να συστρατευτούν ενάντια στους διακινητές.

Σε αντίθεση με την προηγούμενη σκληρή ρητορική της, η Μελόνι είπε σε διεθνές συνέδριο στη Ρώμη ότι η Κυβέρνησή της ήταν ανοιχτή στο να δεχτεί περισσότερους ανθρώπους μέσω νόμιμων οδών, καθώς «η Ευρώπη και η Ιταλία χρειάζονταν τη μετανάστευση», μεταδίδει το Ρόιτερς.

«Η μαζική παράνομη μετανάστευση βλάπτει τον καθένα μας. Κανείς δεν ωφελείται από αυτό, εκτός από εγκληματικές ομάδες που πλουτίζουν εις βάρος των πιο ευάλωτων και χρησιμοποιούν τη δύναμή τους ακόμη και ενάντια στις Κυβερνήσεις», είπε.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η Ιταλία δεσμεύτηκε να εκδώσει 452.000 νέες βίζες εργασίας για υπηκόους τρίτων χωρών από το 2023 έως το 2025, αυξάνοντας τον αριθμό των διαθέσιμων αδειών κάθε χρόνο στο υψηλότερο επίπεδο των 165.000 το 2025. Το 2019, πριν χτυπήσει η πανδημία του κορωνοϊού, η Ιταλία εξέδωσε μόλις 30.850.

Το συνέδριο, το οποίο στοχεύει να οικοδομήσει μια εταιρική σχέση μεταξύ των κρατών σε μια σειρά θεμάτων, φιλοξενεί εκπροσώπους από χώρες όπως η Τυνησία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Κύπρος, η Λιβύη και η Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Οι διεθνείς διακινητές ανθρώπων δεν είναι ευπρόσδεκτοι στη χώρα μας», είπε ο Πρόεδρος της Τυνησίας, Κάις Σαγιέντ, στη διάσκεψη.

Η Μελόνι, η οποία ηγήθηκε μιας δεξιάς Κυβέρνησης από τον Οκτώβριο του περασμένου έτους, επιχειρεί να ωθήσει και άλλα έθνη σε προσπάθειες για τον περιορισμό της μαζικής μετανάστευσης και την καταπολέμηση των διακινητών.

Οι αφίξεις στην Ιταλία αυξάνονται, καθώς πέραν των 83.000 ατόμων αποβιβάστηκαν μέχρι στιγμής φέτος σε σύγκριση με περίπου 34.000 την ίδια περίοδο το 2022.

Η Μελόνι είπε ότι ο κύριος στόχος του συνεδρίου ήταν η υποστήριξη της ανάπτυξης στην Αφρική, με «μη ληστρικές, μακροπρόθεσμες συνεργασίες... βασισμένες στον αμοιβαίο σεβασμό».

«Η Δύση έχει δώσει την εντύπωση ότι ενδιαφέρεται περισσότερο στο να δίνει μαθήματα παρά να βοηθά... και αυτό μάλλον έχει δυσκολέψει την πρόοδο σε στρατηγικά ζητήματα», είπε.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση