ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πάτρα: Νέα στοιχεία στο φως για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας

Σύμφωνα με τον τοξικολογικό έλεγχο- φέρεται να ανιχνεύθηκαν κι άλλες αναισθητικές ουσίες εκτός της κεταμίνης

Kathimerini.gr

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για τον θάνατο της 9χρονης, καθώς -σύμφωνα με τον τοξικολογικό έλεγχο- φέρεται να ανιχνεύθηκαν κι άλλες αναισθητικές ουσίες εκτός της κεταμίνης στον οργανισμό της Τζωρτζίνας.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν, κατά τον έλεγχο ο οποίος πραγματοποιήθηκε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών, καθώς εκτός από τις βενζοδιαζεπίνες ανευρέθησαν οι ουσίες λιδοκαΐνη και πριλοκαΐνη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι συγκεκριμένες ουσίες έχουν μπει στο στόχαστρο και αναμένεται να πραγματοποιηθεί ποσοτικός έλεγχος.

Λέων: Υπάρχει επιβεβαιωμένος τρόπος θανάτου και για τη Μαλένα
Ο Πρόεδρος της ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας Γρηγόρης Λέων τόνισε ότι αναμφίβολα η κεταμίνη ήταν ξεκάθαρα η αιτία θανάτου της Τζωρτζίνας. Προσέθεσε, δε, ότι δεν πρόκειται να αμφισβητηθούν και τα ευρήματα των άλλων δύο θανάτων, της Μαλένας και της Ίριδας.

«Είναι βέβαιο ότι πρόκειται για εγκληματικές ενέργειες και τις επόμενες ημέρες θα αποκαλυφθούν όλα», επεσήμανε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Αποκάλυψε, επίσης, ότι στο πρώτο παιδί, τη Μαλένα, μπορεί οι τοξικολογικές εξετάσεις να μην έδειξαν κάτι, όμως υπάρχει επιβεβαιωμένος μηχανισμός θανάτου.

Για το δεύτερο παιδί ανέφερε ότι πρέπει να ερευνηθεί και η αδερφή της Ρούλας Πισπιρίγκου, καθώς φέρεται να ήταν εκεί την ώρα του θανάτου.

Σημαντικό στοιχείο αποτελούν τα πανάκια που βρέθηκαν και στο μωρό και στην 3,5 ετών Μαλένα.

Ο κ. Λέων εξήγησε πως για να βρεθεί αίμα πάνω στο πανάκι, σημαίνει ότι ήταν εντός της στοματικής κοιλότητας.

Τέλος, είπε ότι αναμένεται να έρθουν κι άλλα στοιχεία στο φως τόσο για τα άλλα δύο παιδιά όσο και για την Τζωρτζίνα.

«Σιωπή» από τη μητέρα
Στο μεταξύ, στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ πέρασε το τρίτο βράδυ η 33χρονη Ρούλα Πισπιρίγκου, που κατηγορείται για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, παραμένωντας σιωπηλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του kathimerini.gr, η κατηγορούμενη αρνείται ότι εμπλέκεται στον θάνατο της Τζωρτζίνας, δεν μιλά πολύ και δείχνει να αντιμετωπίζει την όλη κατάσταση με ψυχραιμία. Μάλιστα στους αστυνομικούς που χειρίζονται την υπόθεση προκάλεσε εντύπωση πως όταν η Πισπιρίγκου βρέθηκε απέναντί τους, αυτό που την ένοιαζε ήταν τι θα συμβεί από δω και πέρα με την ίδια, αδιαφορώντας ουσιαστικά για τα ευρήματα γύρω από τον θάνατο της Τζωρτζίνας.

Η συμπεριφορά της πάντως είχε προκαλέσει από την αρχή εντύπωση στους αστυνομικούς που ασχολήθηκαν με την υπόθεση καθώς παρατηρούσαν τον τρόπο που έδινε συνεντεύξεις, το ύφος της και φυσικά τις απαντήσεις της. «Δεν χρειάστηκε να καταθέσει σχετικά. Ό,τι είχε να πει το είχε πει στις συνεντεύξεις της. Από τη στιγμή που προέκυψε τόσο δεμένα η εμπλοκή της δεν είχε να εισφέρει κάτι στην υπόθεση. Ήταν η μόνη που βρισκόταν με το παιδί όταν πάθαινε κρίσεις. Άλλωστε θεωρείται πολύ δύσκολο το να ομολογήσει τελικά την πράξη της» σημείωσαν πηγές με γνώση της υπόθεσης.
Χθες, η αστυνομία, παρουσία εισαγγελέα, ερεύνησε το σπίτι της 33χρονης κατηγορούμενης στην Πάτρα αναζητώντας στοιχεία και βάζοντας στο μικροσκόπιο το κινητό τηλέφωνο και τον ηλεκτρονικό υπολογιστή της. Στόχος, να απαντηθεί το από πού και με ποιον τρόπο προμηθεύτηκε τη φονική κεταμίνη. Την ίδια ώρα η 33χρονη έδινε συνέντευξη μέσα από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση όπου κρατείται, αποκαλύπτοντας ότι ο σύζυγός της θα στηρίξει τις εις βάρος τις κατηγορίες, αφήνοντας αιχμές.

Στο κάδρο της έρευνας έχουν και οι περιπτώσεις των θανάτων των δύο άλλων παιδιών της οικογένειας, της Μαλένας και της Ίριδας, ενώ τα στελέχη του Ανθρωποκτονιών θα επιχειρήσουν τώρα να ρίξουν φως και στον θάνατο των δύο αυτών κοριτσιών προκειμένου να διαπιστώσουν τελικά τον τρόπο με τον οποίο έφυγαν από τη ζωή.

Πρόεδρος Ένωσης Ποινικολόγων: Η υπόθεση δεν θα κλείσει άμεσα
Ο πρόεδρος της Ένωσης Ποινικολόγων, Γιάννης Γλύκας, αλλά και η καθηγήτρια Επιδημιολογίας, Θεοδώρα Ψαλτοπούλου, μίλησαν για την πολύκροτη υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών από την Πάτρα.

«Το τμήμα Ανθρωποκτονιών της ΕΛ.ΑΣ έκανε μία μεθοδευμένη δουλειά, και δεν μπορεί κανείς να αποδώσει ψαγάδι στην διαχείριση της κατάστασης. Η ανάκριση θα φωτίσει την υπόθεση, η μη ομολογία της κατηγορουμένης θα κρατήσει το ενδιαφέρον και θα απασχολήσει πάρα πολύ καιρό, το θεωρώ βέβαιο ότι δεν θα παραδεχθεί τίποτα. Η υπόθεση δεν θα κλείσει άμεσα, ενδεχομένως να φτάσει μέχρι και τον Άρειο Πάγο. Σίγουρα θα έρχονται και άλλα στοιχεία και πιθανώς να συνδυαστούν οι δικογραφίες και των άλλων παιδιών», ανέφερε ο κ. Γλύκας στο Mega.

Σχετικά με την οργή του πλήθους στο σπίτι της οικογένειας Δασκαλάκη, ο κ. Γλύκας δήλωσε πως, «απαιτείται από το νόμο να έχει ο κάθε κατηγούμενος έναν συνήγορο, ωστόσο δεν θα πρέπει να αποδίδουμε την επιλογή της ανθρωποφαγίας, πρέπει να αποδώσουμε ευθύνες, όχι λιντσάρισμα και να καταδικάζει ο όχλος».

«Το σύνδρομο Μινχάουζεν δεν αποτελεί διέξοδο νομική, δεν είναι ψυχική διαταραχή, ξέρει ακριβώς τί κάνει. Πιστεύω πως δεν θα θεωρηθεί ελαφρυντικό το να έχει αυτό το σύνδρομο κάποιος», συμπλήρωσε.

«Διαβάζουμε για το σύνδρομο Μινχάουζεν, που εδώ είναι δια αντιπροσώπου, που είναι μία ψυχική διαταραχή και νομίζω ότι οι ψυχίατροι και οι ψυχολόγοι, θα διαφωτίσουν την υπόθεση. Αυτές οι ουσίες μπορεί να προκαλέσουν μεγάλο κακό, αλλά μπορείς να βρεις και από φάρμακα για τα ζώα ή απο άλλα φάρμακα ουσίες, που προκαλούν κακό», σχολίασε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας, Θεοδώρα Ψαλτοπούλου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση