Kathimerini.gr
Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε το βράδυ της Τρίτης, η βουλευτής της Νέας Αριστεράς, Εφη Αχτσιόγλου, στη διάρκεια της οποίας μίλησε για το πολιτικό στίγμα της Νέας Αριστεράς, τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και την κυβερνητική πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας. Μάλιστα, η πρώην υπουργός Εργασίας άσκησε κριτική προς το πρόσωπο του Στέφανου Κασσελάκη.
Οσον αφορά τη συγκρότηση της Κ.Ο. της Νέας Αριστεράς και τα πρώτα δημοσκοπικά δείγματα, η κ. Αχτσιόγλου σημείωσε, μιλώντας στον Kontra, ότι λαμβάνει υπόψη της τις δημοσκοπήσεις, εξηγώντας ότι «δεν έχει αυταπάτες» και ότι «το εγχείρημα είναι πολύ δύσκολο». Σε ερώτημα για τον πολιτικό στόχο του νέου φορέα στις ευρωεκλογές, απάντησε ότι «δεν βάζει αριθμητικό δεδομένο» και ότι εκτιμά ότι υπάρχει θετική προαίρεση των πολιτών. «Πρόκειται για έναν αγώνα αντοχής κι όχι για ένα σπριντ», είπε χαρακτηριστικά.
Ερωτηθείσα για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ πριν και μετά τη διάσπαση, η βουλευτής της Νέας Αριστεράς, υπογράμμισε ότι για το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών υπάρχει συλλογική ευθύνη, ενώ εξέφρασε την άποψη ότι «τα μετέπειτα της διάσπασης δεν σχετίζονται με την εκλογή ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά με τις επιλογές που έκανε η νέα ηγεσία του κόμματος». Σύμφωνα με την κ. Αχτσιόγλου, μετά την εκλογή Κασσελάκη «εκφράστηκαν μη υπερασπίσιμες θέσεις».
Οσον αφορά τη στάση της Νέας Αριστεράς στη σχετική ρύθμιση για τους servicers στη Βουλή και τη φράση Κασσελάκη περί «αυλικών των τραπεζών», η κ. Αχτσιόγλου τόνισε: «Και αυτή η φράση του κ. Κασσελάκη καθιστά σαφές το πόσο ορθή ήταν η απόφασή μας. Θα ήταν καλό κάποια στιγμή ο κ. Κασσελάκης να ενημερωθεί για τη σύγχρονη πολιτική ιστορία και τη σύγχρονη ιστορία της Αριστεράς. Αν τον ενημέρωναν, θα μάθαινε ότι τα στελέχη στα οποία αναφέρεται, μεταξύ αυτών κι εγώ, βάλαμε για πρώτη φορά τέτοιο πρόστιμο στις τράπεζες για παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας. Ημασταν οι άνθρωποι που για πρώτη φορά συγκρουστήκαμε με τις τράπεζες και αυτό το μαρτυρούν οι ίδιοι οι τραπεζίτες. Το γνωρίζουν αυτό τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ».
Τέλος, ερωτηθείσα για την τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα που έκανε λόγο για ανάγκη ενότητας των προοδευτικών δυνάμεων, τόνισε ότι «δεν διαφωνεί επί της αρχής», αλλά στάθηκε ταυτόχρονα στην ανάγκη δημιουργίας μιας νέας κοινωνικής συμμαχίας. Χαρακτήρισε «χυδαία αθλιότητα η οποία ήταν προφανές το ποιον εξυπηρετούσε» τα περί υπονομευτών που είχαν ακουστεί στη διάρκεια της εσωκομματικής κούρσας, ενώ σε ερώτηση για το αν θεωρεί ότι αντιμετωπίστηκε σεξιστικά και όχι πολιτικά στην πολιτική της διαδρομή, εξέφρασε την άποψη ότι «η ελληνική κοινωνία δεν έχει ξεπεράσει αγκυλώσεις που προέρχονται από την πατριαρχική της δομή».