ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις
Η Στέγη Χορού Λευκωσίας δίνει την ευκαιρία σε δυο ανερχόμενους καλλιτέχνες με βάση την Κύπρο να χρησιμοποιήσουν τον χώρο για πέντε εβδομάδες και να παρουσιάσουν την εξέλιξη της δουλειάς τους σαν ένα work in progress ή να κάνουν πρεμιέρα στο τέλος της περιόδου. Η Στέγη θα προσφέρει: (Α) δωρεάν χρήση του χώρου και των υποδομών της για 15 ώρες την εβδομάδα (σύμφωνα με την διαθεσιμότητα των καλλιτεχνών και της Στέγης), (Β) mentoring κατά τη διάρκεια των προβών και δωρεάν συμμετοχή στο διαδικτυακό masterclass λεκτικής επικοινωνίας της χορογραφικής δημιουργίας, έρευνας και εκπαίδευσης με τον Χρήστο Πολυμενάκο και (Γ) ένα συμβολικό ποσό 400 ευρώ ανά επιλεγμένη πρόταση. Παράλληλα, πιθανά έσοδα από τις παραστάσεις θα δοθούν εξ’ ολοκλήρου στους καλλιτέχνες. Υπηρεσίες όπως τεχνική υποστήριξη, βιντεοσκόπηση και φωτογράφιση της παρουσίασης είναι ευθύνη των καλλιτεχνών.
Θα δοθεί προτεραιότητα σε νέα άτομα που κάνουν τα πρώτα τους βήματα και σε άτομα που δεν συμμετείχαν σε προηγούμενα προγράμματα φιλοξενιών της Στέγης και στο φεστιβάλ.
Περίοδος Προγράμματος:
Masterclass λεκτικής επικοινωνίας της χορογραφικής δημιουργίας, έρευνας και εκπαίδευσης
* Bodies * Words * Dances *: 31 Μαΐου και 7 Ιουνίου, 10:00-13:30
Περίοδος φιλοξενίας/προβών: 11 Σεπτεμβρίου – 20 Οκτωβρίου
(Οι 3 διαδικτυακές συναντήσεις mentoring θα πραγματοποιηθούν αυτή την περίοδο μετά από συνεννόηση με τον μέντορα και τη Στέγη).
Τελικές Παρουσιάσεις: 21-22 Οκτωβρίου
Αίτηση:
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να στείλουν τις πιο κάτω πληροφορίες στο info@dancehouselefkosia.com με θέμα APPLICATION: ARTISTS IN PROCESS 2023: EMERGING μέχρι την Τετάρτη 26 Απριλίου. Η επιτροπή επιλογής θα αποτελείται από τον Πέτρο Κονναρή (Καλλιτεχνικό Διευθυντή της ΣΧ Λευκωσίας), τον Χρήστο Πολυμενάκο (δημιουργό, ερευνητή, εκπαιδευτή) και από ακόμη ένα άτομο που θα ανακοινωθεί σύντομα.
Στοιχεία αίτησης:
Όνομα:
Email:
Τηλέφωνο:
Σύντομο Βιογραφικό (μέχρι 200 λέξεις):
Ιστοσελίδα ή δείγμα προηγούμενης δουλειάς (αν υπάρχει):
Μπορείτε να υποβάλετε τις απαντήσεις σας στις πιο κάτω ερωτήσεις είτε σε μορφή γραπτού κειμένου είτε προφορικά σε μορφή video.
Ερώτηση 1: Θεματική: Τι σε ενδιαφέρει να εξερευνήσεις σε αυτό το πρόγραμμα;
Ερώτηση 2: Μεθοδολογία: Πως θα εξερευνήσεις τη θεματική σου; Με ποια εργαλεία;
Ερώτηση 3: Τι αναφορές σχετίζονται με το project σου και με ποιους τρόπους; Μπορείς να μιλήσεις για δύο αναφορές πχ μια παράσταση, μια ταινία, ένα ποίημα, μια εικόνα, μια σκέψη.
Περιγραφή * Bodies * Words * Dances *:
To * Bodies * Words * Dances * είναι ένα εντατικό masterclass το οποίο συμπυκνώνει αρχές και εργαλεία της μεθοδολογίας body/word Performance Writing και ειδικότερα του εξαιρετικά επιτυχημένου Do You Speak Dance? και του πολυτροπικού ημερολογίου δημιουργικών διαδικασιών.
Περιλαμβάνει αυτοδιαγνωστικές ασκήσεις, εργασίες πολυτροπικής καταγραφής και απόδοσης, εξατομικευμένες δοκιμές στο πεδίο της πρακτικής κάθε ατόμου και τη δυνατότητα επεξεργασίας παλαιότερου, σύγχρονου και μελλοντικού project.
Είναι σχεδιασμένο ειδικά για το διαδίκτυο, ώστε να επιτρέπει τη συμμετοχή σε άτομα από τους χώρους της δικής τους πρακτικής, σε όποιο μέρος και αν βρίσκονται αυτοί.
Στο διάστημα μεταξύ των δύο συναντήσεων τα άτομα θα ετοιμάσουν και θα αποστείλουν εργασίες σχετικές με τη δική τους δημιουργική, ερευνητική και εκπαιδευτική μεθοδολογία.
-
O Χρήστος Πολυμενάκος είναι δημιουργός, ερμηνευτής, ερευνητής και εκπαιδευτής, δημιουργός της μεθόδου body/word – Performance Writing. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού στο Performance Writing (Merit) από το University College Falmouth Incorporating Dartington College of Arts, όπου σπούδασε ως υπότροφος του Εθνικού Κέντρου Θεάτρου και Χορού της Ελλάδας.
Εξελίσσει και εφαρμόζει τη μέθοδο body/word στο πεδίο του Performance Writing, όπως εφαρμόστηκε στο Dartington College of Arts, από το 2010, στη δημιουργία και δραματουργία έργων, τη διδασκαλία αυτοσχεδιασμού, υποκριτικής, δραματουργίας, κριτικής ανάλυσης και ανατροφοδότησης σε επαγγελματίες, ερασιτέχνες και σπουδαστές.
Έχει εργαστεί ως δραματουργός, ερμηνευτής, ερευνητής και εκπαιδευτής σε διαφορετικά πεδία του χορού, του θεάτρου, της συγγραφής και του Performance Writing.
Έργα, εκπαιδευτικές δράσεις και δημοσιεύσεις του έχουν φιλοξενηθεί σε κρατικά και ιδιωτικά καλλιτεχνικά και εκπαιδευτικά ιδρύματα, διοργανώσεις και μέσα στην Ελλάδα, το εξωτερικό και διαδικτυακά. Εργάστηκε ως υπεύθυνος της ενότητας του σύγχρονου χορού στο πολιτιστικό περιοδικό highlights και ως μέλος της Κρατικής Επιτροπής των Επιχορηγήσεων Χορού του Υπουργείου Πολιτισμού της Ελλάδας.