ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού: Πτώση 20%-30% τουριστικών αφίξεων παγκόσμια το 2020

Λόγω του κορωνοϊού, θα χαθεί τουριστική ανάπτυξη μεταξύ πέντε και επτά χρόνων

ΚΥΠΕ

Πτώση 20% -30% στις παγκόσμιες τουριστικές αφίξεις το 2020, προβλέπει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού του ΟΗΕ, σημειώνοντας ότι αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι λόγω του κορωνοϊού θα χαθεί τουριστική ανάπτυξη μεταξύ πέντε και επτά χρόνων. Σε ανακοίνωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού του ΟΗΕ αναφέρεται ότι έχει δημοσιεύσει την αναθεωρημένη εκτίμησή του για τον πιθανό αντίκτυπο του COVID-19 στο διεθνή τουρισμό.

«Λαμβάνοντας υπόψη την χωρίς προηγούμενο εισαγωγή ταξιδιωτικών περιορισμών σε ολόκληρο τον κόσμο, η εξειδικευμένη υπηρεσία του ΟΗΕ για τον τουρισμό αναμένει ότι οι διεθνείς τουριστικές αφίξεις θα έχουν πτώση κατά 20% με 30% το 2020 σε σχέση με τα στοιχεία του 2019», σημειώνεται. Τονίζεται ωστόσο, ότι «οι αριθμοί αυτοί βασίζονται στις τελευταίες εξελίξεις καθώς η παγκόσμια κοινότητα είναι αντιμέτωπη με μια άνευ προηγουμένου κοινωνική και οικονομική πρόκληση και θα πρέπει να ερμηνευθούν με προσοχή δεδομένης της εξαιρετικά αβέβαιης φύσης της υφιστάμενης κρίσης».

Μια αναμενόμενη μείωση μεταξύ 20% – 30% θα σήμαινε μια πτώση στις διεθνείς εισπράξεις τουρισμού μεταξύ $300 και $450 δισεκατ., σχεδόν το ένα τρίτο των $1.5 τρισεκατ. το 2019. Λαμβάνοντας υπόψη προηγούμενες τάσεις στην αγορά, αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι μεταξύ πέντε και επτά χρόνων τουριστικής ανάπτυξης θα χαθεί λόγω του COVID-19. Θέτοντας τις εκτιμήσεις αυτές σε ένα πλαίσιο, ο οργανισμός σημειώνει ότι το 2009, αφότου ξέσπασε η παγκόσμια οικονομική κρίση, οι διεθνείς τουριστικές αφίξεις σημείωσαν πτώση κατά 4%, ενώ η εξάπλωση του ιού SARS είχε οδηγήσει σε μια πτώση μόλις 0,4% το 2003. Ο ΓΓ του οργανισμού Zurab Pololikashvili ανέφερε ότι «ο τουρισμός είναι μεταξύ των οικονομικών τομέων που έχουν υποστεί το πιο σκληρό πλήγμα».

«Ωστόσο, ο (τομέας) του τουρισμού είναι επίσης ενωμένος στην παροχή βοήθειας για να αντιμετωπιστεί αυτή η τεράστια έκτακτη κατάσταση υγείας, κάτι που αποτελεί την πρώτη και ύψιστη προτεραιότητα μας», σημείωσε, προσθέτοντας ότι την ίδια ώρα ο τομέας του τουρισμού συνεργάζεται για μετριασμό του αντίκτυπου της κρίσης, ιδιαίτερα στην εργασία και για να υποστηρίξει τις ευρύτερες προσπάθειες ανάκαμψης δια μέσου της παροχής θέσεων εργασίας και προωθώντας την οικονομική ευημερία ανά το παγκόσμιο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση