ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΥΠΑΝ - Εξήρε τη σημασία συμμετοχής στον διάλογο για εκσυγχρονισμό του σχολείου

Η κα Αθηνά Μιχαηλίδου είχε συνάντηση με διευθυντές σχολείων μέσης γενικής εκπαίδευσης

ΚΥΠΕ

Τη σημασία της συμμετοχή όλων των εταίρων στον διάλογο που έχει ξεκινήσει για τον εκσυγχρονισμό του σχολείου ανέδειξε την Πέμπτη η Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, Αθηνά Μιχαηλίδου, ύστερα από συνάντηση που είχε με διευθυντές σχολείων μέσης γενική εκπαίδευσης όλων των επαρχιών στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο.

Στις δηλώσεις μετά το τέλος της συνάντησης, η κ. Μιχαηλίδου έκανε λόγο για μία εξαιρετικά χρήσιμη συνάντηση καθώς αντηλλάγησαν απόψεις με ανθρώπους που ζουν την καθημερινότητα του σχολείου, προσθέτοντας πως το Υπουργείο δίνει ευκαιρίες στους διευθυντές να λειτουργήσουν ως ηγέτες της σχολικής μονάδας, προχωρώντας στην παιδαγωγική αυτονόμηση του σχολείου, την οποία ζητούν όλες οι πλευρές.

Όπως ανέφερε, κατά τη διάρκεια της συνάντησης ακούστηκαν εξαιρετικές και συγκεκριμένες εισηγήσεις για τα θέματα τόσο της επικαιρότητας που αφορούν την αξιολόγηση του μαθητή και την αξιολόγηση της σχολικής μονάδας, αλλά και ευρύτερα αναφορικά με θέματα που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί στην καθημερινότητά τους.

«Έχω ζητήσει να έρθουν γραπτώς οι θέσεις και οι εισηγήσεις τους, αλλά έχουμε ανοίξει και έναν συνεχή διάλογο όπου θα έχω τακτική επικοινωνία μαζί τους σε εργαστήρια και σε μικρότερες ομάδες, αλλά και ευρύτερα ώστε να μπορούν να μας στείλουν τις απόψεις τους, οι οποίες και θα λαμβάνονται βεβαίως υπόψη, μέσα στο πλαίσιο του διαλόγου που έχουμε ανοίξει με τη βάση», υπογράμμισε σχετικά.

Σε ερώτηση για τα θέματα στα οποία εστίασαν περισσότερο οι εκπρόσωποι των σχολείων, η κ. Μιχαηλίδου είπε πως η συζήτηση επικεντρώθηκε στην προσπάθεια που θα πρέπει να γίνει από όλους τους εταίρους στην προσπάθεια εκσυγχρονισμού του σχολείου ώστε να υπάρχει μια ομαλότητα στα σχολεία και ένας καλύτερος προγραμματισμός προς διευκόλυνση της εργασίας τους.

Προσέθεσε πως συζητήθηκαν επίσης θέματα κοινωνικοσυναισθηματικής στήριξης των παιδιών, θέματα βίας και παραβατικότητας, για τα οποία το Υπουργείο εργάζεται ήδη προς μία εκσυγχρονισμένη πολιτική, και κυρίως η δυνατότητα συζήτησης θεμάτων και υποβολή άμεσων εισηγήσεων, καθώς, όπως είπε, οι εκπαιδευτικοί είναι εκείνοι που υλοποιούν τις πολιτικές του Υπουργείου.

Ερωτηθείσα αν οι προτάσεις και οι εισηγήσεις προς το Υπουργείο δύνανται να εφαρμοστούν από την επόμενη σχολική χρονιά, η Υπουργός απάντησε πως κάτι τέτοιο είναι δυνατό για κάποιες εξ αυτών, προσθέτοντας πως ήδη έχουν κωδικοποιηθεί κάποιες από τις εισηγήσεις, εξετάζονται από το υπουργείο και έχουν άμεση ισχύ ώστε να απαμβλύνουν αρκετά από τα ζητήματα που βιώνουν τα σχολεία, ενώ κάποιες άλλες εισηγήσεις αποτελούν θέμα διαλόγου και με άλλους εταίρους και θα τεθούν στο αμέσως επόμενο διάστημα.

«Σημασία έχει πως ο διάλογος έχει ήδη αρχίσει, έχουν κωδικοποιηθεί ζητήματα και κωδικοποιούνται στην πορεία έτσι ώστε σε συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα να έχουμε και αποτελέσματα», υπογράμμισε η Υπουργός, προσθέτοντας πως θα υπάρχει συνεχής παρακολούθηση στη βάση δεικτών για να μπορεί το Υπουργείο να φανεί συνεπές σε σχέση με τα όσα έχει εξαγγείλει.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση

X