ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

«Ή θα χάσουμε ή θα κερδίσουμε όλοι μαζί», το μήνυμα Κόντε ενόψει Συνόδου Κορυφής

Ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης δήλωσε ότι η χώρα του, μαζί με άλλα οκτώ κράτη της Ένωσης, έχει ταχθεί υπέρ νέων μορφών χρηματοδότησης για την αντιμετώπιση της κρίσης αυτής.

Kathimerini.gr

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, σε παρέμβασή του στην ιταλική γερουσία, αναφέρθηκε στις θέσεις της κυβέρνησής του, ενόψει της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της ερχόμενης Πέμπτης

Σε ότι αφορά τη δυνατότητα χρηματοδότησης των χωρών μελών μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, με στόχο την αντιμετώπιση των οικονομικών και κοινωνικών συνεπειών της κρίσης του κορωνοϊού, ο Κόντε υπογράμμισε ότι η χώρα του διατηρεί μεγάλες επιφυλάξεις.

«Η Ευρώπη δεν πρέπει να βρεθεί σε θέση να ζητήσει και πάλι συγγνώμη από καμία χώρα, όπως συνέβη στο παρελθόν, όταν επέβαλε στην Ελλάδα υπερβολικά αυστηρούς όρους για την χρηματοδότησή της», είπε ο Ιταλός πρωθυπουργός. Παράλληλα, πάντως, υπογράμμισε ότι η τελική επιλογή της χώρας του, θα επικυρωθεί από το ιταλικό κοινοβούλιο.

Ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης δήλωσε ότι η χώρα του, μαζί με άλλα οκτώ κράτη της Ένωσης, έχει ταχθεί υπέρ νέων μορφών χρηματοδότησης για την αντιμετώπιση της κρίσης αυτής.

Κατέστησε σαφές ότι τόσο η πρόταση που έχει παρουσιάσει η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν για ένα «Ταμείο Ανάκαμψης», όσο και εκείνες της ισπανικής και της γαλλικής κυβέρνησης -με κάποιες προσθήκες- θα μπορούσαν να στηριχθούν από την Ιταλία.

«Μας ενδιαφέρει το αποτέλεσμα, με ένα νέο εργαλείο το οποίο να είναι συμβατό με τις ευρωπαϊκές συνθήκες, με μεγαλύτερη χρηματο-οικονoμική ισχύ από όλα τα άλλα, ώστε να μπορέσουν να αντιμετωπιστούν όλες οι συνέπειες του Covid 19. Ένα εργαλείο το οποίο θα πρέπει να τεθεί άμεσα στη διάθεση όλων των ενδιαφερόμενων χωρών, διαμέσου ενός μηχανισμού εγγυήσεων» , δήλωσε ο Τζουζέπε Κόντε.

Κατά την παρέμβασή του στην ιταλική γερουσία, τέλος, τόνισε ότι η κυβέρνησή του έχει αποστείλει και δική της πρόταση, ενόψει της Συνόδου Κορυφής, στις χώρες με τις οποίες συμμερίζεται την στρατηγική γραμμή για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση