ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Γαλλία: Προβληματίζει ο συνωστισμός στις συγκοινωνίες

Οι Αρχές υπολόγισαν ότι, προκειμένου να τηρηθούν οι αποστάσεις ασφαλείας, απαιτείται επιβατική κίνηση μειωμένη στο ένα τέταρτο της συνηθισμένης

Kathimerini.gr

Το μεγάλο πρόβλημα των μεταφορών στην εποχή του κορωνοϊού απασχολεί τις Αρχές της Γαλλίας, καθώς η σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων συνεπάγεται και επιστροφή στον συνωστισμό των μέσων μαζικής μεταφοράς.

Οι Αρχές υπολόγισαν ότι, προκειμένου να τηρηθούν οι αποστάσεις ασφαλείας, απαιτείται επιβατική κίνηση μειωμένη στο ένα τέταρτο της συνηθισμένης, αλλά δεν διαθέτουν κάποιο σχέδιο για το πώς θα μπορούσε να επιτευχθεί αυτό.

To μόνο βέβαιο, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό Εντουάρ Φιλίπ, είναι ότι κατά τη μερική άρση των περιοριστικών μέτρων, στις 11 Μαΐου, θα καταστεί υποχρεωτική η χρήση μάσκας στα μέσα μεταφοράς και στα σχολεία. Στα μέτρα που παρουσίασε την Τρίτη ο Γάλλος πρωθυπουργός περιλαμβάνεται και το άνοιγμα των μικρών μουσείων, την ίδια ημερομηνία, με την προϋπόθεση ότι κατά το μεσοδιάστημα δεν θα έχει καταγραφεί νέα αναζωπύρωση των ρυθμών διάδοσης του ιού. Στη γειτονική Γερμανία, η αρχή των περιοριστικών μέτρων αποτελεί αντικείμενο πολιτικής αντιπαράθεσης στους κόλπους του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, με τους υποψηφίους για την ηγεσία, Αρμιν Λάσετ και Φρίντριχ Μερτς, να τάσσονται κατά της συντηρητικής προσέγγισης που υιοθετεί η Αγκελα Μέρκελ.

Σε ομιλία της με αντικείμενο την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, η Γερμανίδα καγκελάριος σημείωσε ότι τα προγράμματα επανεκκίνησης των οικονομιών μετά την κλιματική αλλαγή πρέπει να είναι προσαρμοσμένα στους στόχους του Παρισιού για τη μείωση των εκπομπών ρύπων. Μάλιστα, η καγκελάριος ανακοίνωσε ότι η Γερμανία υιοθετεί πιο φιλόδοξους στόχους σε σχέση με εκείνους για τους οποίους είχε δεσμευθεί νωρίτερα, υποσχόμενη ώς το 2030 μειώσεις ρύπων της τάξεως του 50-55% – και όχι 40%, όπως ανέφεραν έως πρόσφατα οι γερμανικές δεσμεύσεις.

«Τα παιδιά δεν μολύνονται»

Σε άλλες εξελίξεις, οι υγειονομικές αρχές της Ελβετίας είναι από χθες οι αγαπημένες των απανταχού παππούδων, καθώς ανακοίνωσαν ότι δεν συντρέχει λόγος να τηρούνται αποστάσεις ανάμεσα στους παππούδες και στα εγγόνια.

Σε δηλώσεις που έρχονται σε αντίθεση με τις συστάσεις των υγειονομικών αρχών του υπόλοιπου πλανήτη, ο επικεφαλής της υγειονομικής υπηρεσίας στο ελβετικό υπουργείο Υγείας, Ντάνιελ Κοχ, υποστήριξε ότι τα παιδιά δεν μεταδίδουν τη νόσο σε ηλικιωμένους και ότι οι δεύτεροι κινδυνεύουν περισσότερο από τις επαφές με ανθρώπους μέσης ηλικίας. «Τα μικρά παιδιά δεν μολύνονται, δεν έχουν τους υποδοχείς για να γίνουν φορείς της ασθένειας» είπε ο Κοχ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Μόλις μία ημέρα νωρίτερα, οι βρετανικές αρχές είχαν δημοσιεύσει στοιχεία σύμφωνα με τα οποία ο κορωνοϊός μπορεί να προξενήσει στα παιδιά το σπάνιο σύνδρομο Καβασάκι, το οποίο επηρεάζει την καρδιά.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Ευρώπη  |  Υγεία  |  Coronavirus  | 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X