ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Μέχρι το 2030 οι πρώτοι Κινέζοι θα έχουν πάει στο φεγγάρι

Εντός επτά ετών η Κίνα θα έχει πραγματοποιήσει την πρώτη της επανδρωμένη αποστολή

Η Κίνα σχεδιάζει να στείλει ανθρώπους στην επιφάνεια της Σελήνης για επιστημονική έρευνα έως το 2030, δήλωσε την Τετάρτη ο Ζανγκ Χαϊλιάν, αναπληρωτής επικεφαλής μηχανικός του κινεζικού προγράμματος επανδρωμένων διαστημικών πτήσεων.

«Η χώρα μας σχεδιάζει να πραγματοποιήσει επανδρωμένη προσγείωση στη Σελήνη για επιστημονική έρευνα έως το 2030, μετά την οποία θα μελετήσουμε την κατασκευή ενός σεληνιακού ερευνητικού και πειραματικού σταθμού, καθώς και συστηματική και συνεχή έρευνα του φυσικού δορυφόρου της Γης με σχετικές τεχνικές δοκιμές», είπε ο κ. Ζανγκ.

Επισήμανε ότι δύο οχήματα εκτόξευσης σχεδιάζονται δοκιμαστικά να χρησιμοποιηθούν για την εκτέλεση επανδρωμένης αποστολής στη Σελήνη.

Ο κ. Ζανγκ αποκάλυψε ότι για να ολοκληρώσουν αυτό το έργο, Κινέζοι ερευνητές αναπτύσσουν νέο εξοπλισμό, συμπεριλαμβανομένου του οχήματος εκτόξευσης Long March 10, ενός επανδρωμένου διαστημικού σκάφους νέας γενιάς, ενός σεληνιακού προσεδάφισης και ενός επανδρωμένου σεληνιακού ρόβερ.

Νωρίτερα, ένας ακαδημαϊκός της Κινεζικής Ακαδημίας Μηχανικών Επιστημών, ειδικός σε οχήματα εκτόξευσης και διαστημική τεχνολογία, ο Λονγκ Λεχάο, είπε ότι η Κίνα θα μπορούσε να στείλει επανδρωμένη αποστολή στη Σελήνη μέχρι το 2030 χρησιμοποιώντας δύο τροποποιημένους πυραύλους Long March-5.

Σύμφωνα με το προκαταρκτικό σχέδιο αποστολής, το πρώτο όχημα εκτόξευσης Long March 5DY πρόκειται να εκτοξεύσει ένα σεληνιακό προσεδάφιο, το οποίο στη συνέχεια θα περιστρέφεται γύρω από το φεγγάρι. Ο δεύτερος πύραυλος θα χρησιμοποιηθεί για την εκτόξευση μιας νέας γενιάς επανδρωμένων διαστημικών σκαφών, το οποίο επίσης θα πάει πρώτα στην τροχιά μεταφοράς Γης-Σελήνης και στη συνέχεια στην τροχιά της Σελήνης.

Πηγή: RIA Novosti

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νέα: Τελευταία Ενημέρωση