ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ρούλα Πισπιρίγκου: Κρίθηκε προφυλακιστέα μετά την απολογία της

Η προφυλάκιση της υπήρξε ομόφωνη, με την ανακρίτρια να προτείνει την προσωρινή κράτηση της κατηγορούμενης και να συμφωνεί μαζί της ο εισαγγελέας

Kathimerini.gr

Ιωάννα Μάνδρου

Προφυλακιστέα κρίθηκε η 33χρονη Ρούλα Πισπιρίγκου από την Πάτρα, η οποία κατηγορείται για τον θάνατο της εννιάχρονης κόρης της Τζωρτζίνας.

Η προφυλάκιση της υπήρξε ομόφωνη, με την ανακρίτρια να προτείνει την προσωρινή κράτηση της κατηγορούμενης και να συμφωνεί μαζί της ο εισαγγελέας Γιώργος Πολυκράτης.

Τι ισχυρίστηκε στην απολογία της

Ψυχρή και αμετανόητη μέχρι το τέλος παρέμεινε κατά την απολογία της η Ρούλα Πισπιρίγκου. Η δράστιδα του στυγερού εγκλήματος, που έχει προκαλέσει σοκ στην κοινή γνώμη, αρνήθηκε ως το τέλος την εμπλοκή που της αποδίδεται στη δολοφονία του παιδιού της και με γραπτό υπόμνημα, επιχείρησε να δικαιολογήσει την ύπαρξη μεγάλης ποσότητας κεταμίνης που εντοπίστηκε στο αίμα του άτυχου παιδιού, καθώς ισχυρίστηκε ότι την ευθύνη γι’ αυτό έχουν οι θεράποντες γιατροί.

Σε ερωτήσεις της ανακρίτριας -σύμφωνα με πληροφορίες- γιατί ζήτησε μονόκλινο δωμάτιο όταν πήγε με το παιδί στο Παίδων, απάντησε ότι δεν ζήτησε μονόκλινο, διότι το παιδί ως τετραπληγικό το εδικαιούτο.

Παράλληλα για τις ερωτήσεις, αν υπήρχε κάμερα στον θάλαμο, απάντησε, ότι το έκανε διότι παλιότερα είχε πέσει θύμα κλοπής.

«Είμαι χαροκαμένη μάνα»

Επίσης για την ψυχρότητα που επέδειξε μετά το θάνατο του παιδιού της, έδωσε την εξήγηση ότι ήταν μια χαροκαμένη μάνα, ενώ για τη φράση της «το μεγάλο επεισόδιο τώρα θα το κάνει» που είπε για την εννιάχρονη όπως καταθέτουν οι γιατροί, ανέφερε ότι το είπε για να είναι οι γιατροί προσεκτικοί.

Κατά πληροφορίες μίλησε εκτενώς για τη σχέση με τον σύζυγό της χωρίς ωστόσο να πει κάτι ποινικά αξιόλογο σε βάρος του.

Επίσης αναφερόμενη στον θάνατο των άλλων δύο παιδιών ισχυρίστηκε ότι για τον θάνατο της Μαλένας είχε κάνει μήνυση, κάτι που δεν θα συνέβαινε αν ήταν δολοφονία.

Κατά τη διάρκεια της πολύωρης απολογίας της ενώπιον της ανακρίτριας Χριστίνας Σαλάπα, που κράτησε πέντε ώρες, η Ρούλα Πισπιρίγκου δεν ομολόγησε το αποτρόπαιο έγκλημα της, ενώ σε δεκάδες ερωτήσεις που βασίστηκαν στα δεδομένα του κατηγορητηρίου, απάντησε αρνητικά.

Ο ισχυρισμός της για λάθος των γιατρών με τη χορήγηση της κεταμίνης στο παιδί, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το δεμένο, όπως εκτιμούν οι δικαστικές αρχές, κατηγορητήριο, που στηρίζεται σε αδιάσειστα επιστημονικά ευρήματα και σε πάνω από 70 καταθέσεις γιατρών και νοσηλευτών που περιέθαλψαν κατά καιρούς το άτυχο παιδάκι.

Αποδοκιμασίες σε βάρος της Ρούλας Πισπιρίγκου

Η προσαγωγή της Ρούλας Πισπιρίγκου στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων έγινε το μεσημέρι υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, καθώς πολίτες που βρέθηκαν στα δικαστήρια την αποδοκίμασαν και ορισμένοι κινήθηκαν σε βάρος της με απειλητικές διαθέσεις.

Το βαρύ κατηγορητήριο στηρίζεται σε δύο τοξικολογικές εξετάσεις σε εργαστήρια Αθήνας και Θεσσαλονίκης που δεν καταλείπουν αμφιβολία ότι ο θάνατος της εννιάχρονης προήλθε από χορήγηση πολύ μεγάλης ποσότητας κεταμίνης, η οποία δόθηκε στο παιδάκι από την ίδια την μητέρα του.

Πώς θα κινηθούν οι έρευνες για Μαλένα και Ίριδα

Και ενώ για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας η απολογία της Ρούλας Πισπιρίγκου έκλεισε την πρώτη φάση των ερευνών, η Εισαγγελία της Αθήνας ανέλαβε ήδη από τις έρευνες για τη διαλεύκανση των θανάτων και των δύο άλλων παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη.

Η έρευνα ήδη ανατέθηκε από την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Αθηνών Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου σε δύο εισαγγελείς, Αντώνη Ελευθεριάνο και Αποστόλη Ανδρέου και σύμφωνα με πληροφορίες οι έρευνες θα επισπευσθούν, προκειμένου το ταχύτερο να καταλήξουν σε αποτέλεσμα. Πάντως προς το παρόν, οι εκτιμήσεις εισαγγελικών πηγών αναφέρουν ότι στις έρευνες για τα άλλα δύο παιδιά οι αρχές δεν πάνε στα τυφλά και ήδη έχουν αποκλειστεί για τον θάνατό τους γενετικοί παράγοντες και παθολογικά αίτια.

Επίσης οι έρευνες της Εισαγγελίας στρέφονται ήδη και σε πρόσωπα του οικογενειακού περιβάλλοντος της Ρούλας Πισπιρίγκου, προκειμένου να διαπιστωθεί, αν είχαν εμπλοκή με τη μορφή, ότι είτε γνώριζαν και δεν μίλησαν είτε, ειδικά για τον πατέρα, είχε υποψίες και δεν άσκησε, ως όφειλε, την γονική του φροντίδα για να προασπίσει τη ζωή των παιδιών του.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση