ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΠΑΣΟΚ: Σύγχυση και τριβές για το μητρώο στελεχών

Πολεμικό το κλίμα μεταξύ των επιτελείων των υποψηφίων για ζητήματα της εκλογικής διαδικασίας και της ισότιμης αντιμετώπισης

Kathimerini.gr

«Ο κόσμος δεν έχει τη δική μας όρεξη». Η διαπίστωση στελέχους του ΠΑΣΟΚ είναι μάλλον κοινή στους υποψηφίους για την ηγεσία του κόμματος, που σιγά σιγά κατεβάζουν ρυθμούς και περιορίζουν την προεκλογική δραστηριότητα, που αναμένεται να ενταθεί ξανά μετά τον Δεκαπενταύγουστο.

Το κλίμα, βεβαίως, στο εσωτερικό του κόμματος παραμένει πολεμικό μεταξύ των επιτελείων των υποψηφίων, που παραμένουν σε εγρήγορση για ζητήματα της διαδικασίας και της ισότιμης αντιμετώπισης όσων αποφάσισαν να κατέβουν στην αναμέτρηση. Το κεφάλαιο «μητρώο στελεχών» δεν λέει να κλείσει. Μέσα στο Σαββατοκύριακο μεταδιδόταν ότι το συγκεκριμένο ζήτημα θα πρέπει να θεωρείται λήξαν, καθώς το μητρώο στελεχών δόθηκε σε όλους τους υποψηφίους, όπως είχε ζητηθεί.

Αντί, όμως, η εξέλιξη αυτή να κατευνάσει τα πνεύματα, εξελίσσεται σε νέα πηγή έντασης και τριβής. Υπήρξαν διαμαρτυρίες από τα επιτελεία υποψηφίων ότι αυτό που έλαβαν μικρή σχέση έχει με το μητρώο στελεχών και περισσότερο «μοιάζει με τηλεφωνικό κατάλογο», όπως ανέφερε κάποιος. Πρόκειται, όπως σημειώνουν, για μια λίστα στην οποία καταγράφονται το ονοματεπώνυμο, το πατρώνυμο και το τηλέφωνο, χωρίς άλλα στοιχεία, γεγονός που προκάλεσε απορίες ακόμη και για το πόσο ενημερωμένο και ενεργό είναι το μητρώο.

Το θέμα του μητρώου και της οργανωτικής προετοιμασίας για την εκλογική διαδικασία έθεσαν χθες με επιστολή τους προς την Επιτροπή Καταστατικού (ΕΔΕΚΑΠ) τρία μέλη της, οι Γιώργος Αναγνώστου, Παντελής Καμάς και Ειρήνη Σενετάκη. Θέτουν ως θέμα ισονομίας των υποψηφίων το να περιλαμβάνει το μητρώο που παραλαμβάνουν στοιχεία για τη χωρική ή κλαδική ένταξη του κάθε μέλους. «Δεν συμφωνήσαμε ποτέ να τροποποιηθεί η συνηθισμένη δομή του μητρώου και να παραδοθεί ένας απλός και μη ολοκληρωμένος τηλεφωνικός κατάλογος που να περιλαμβάνει μόνο προσωπικά στοιχεία και τηλέφωνο. Εκφράζουμε την απορία μας για το ποιος παρενέβη στη δομή του μητρώου και πήρε τέτοια απόφαση», υπογραμμίζουν.

Οσον αφορά τα οργανωτικά της διαδικασίας, στην επιστολή αναφέρεται ότι στην τελευταία συνεδρίαση της ΕΔΕΚΑΠ είχε συμφωνηθεί να αυξηθούν, σε σχέση με τις προηγούμενες εσωκομματικές εκλογές, κατά 20% τα σημεία ψηφοφορίας και αντίστοιχα να αυξηθεί ο αριθμός των τάμπλετ που χρησιμοποιούνται για τον έλεγχο των στοιχείων όσων προσέρχονται στη διαδικασία. Ωστόσο, η πληροφορία που έφτασε στα στελέχη είναι ότι η προμήθεια τάμπλετ είναι ανάλογη εκείνης των προηγούμενων εκλογών. Αυτό στην πράξη συνεπάγεται ότι δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερος ούτε ο αριθμός των εκλογικών τμημάτων. Κάτι που δεν διευκολύνει την εξυπηρέτηση μεγαλύτερης προσέλευσης εκλογέων. «Είναι προφανές ότι υπό αυτές τις συνθήκες δεν οδηγούμαστε σε μια διαδικασία που οργανωτικά, τεχνικά και κυρίως πολιτικά σχεδιάζεται για να υπηρετήσει μια αύξηση της συμμετοχής σε σχέση με την αντίστοιχη διαδικασία του 2021». Οι συνάκτες της επιστολής ζητούν να δοθούν στους υποψηφίους τα πλήρη στοιχεία του μητρώου μελών και να σχεδιαστεί μια εκλογική διαδικασία με περισσότερα από 1.100 σημεία ψηφοφορίας.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση