
ΚΥΠΕ
Στις παγκόσμιες οικονομικές αναταράξεις που επιφέρει η νέα οικονομική πολιτική του Ντόναλντ Τραμπ αναφέρθηκε ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη σημερινή του συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Τασούλα, στο πλαίσιο των μηνιαίων ενημερώσεών τους.
Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι «οι εμπορικοί πόλεμοι έχουν μόνο χαμένους», εξέφρασε ωστόσο την ελπίδα ότι κατά τους επόμενους μήνες θα μπορέσει να επιτευχθεί μια αμοιβαία επωφελής συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ και ΕΕ, ενώ παράλληλα σημείωσε ότι η δυναμική της ελληνικής οικονομίας εμφανίζεται θετική.
«Όλοι οι εμπορικοί πόλεμοι έχουν μόνο χαμένους και κανέναν κερδισμένο. Ελπίζω ότι όσον αφορά τις σχέσεις ΗΠΑ – ΕΕ θα μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε τους επόμενους τρεις μήνες για μια εμπορική συμφωνία αμοιβαία ωφέλιμη», επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης.
Όπως ανέφερε ο Έλληνας Πρωθυπουργός, η τρέχουσα παγκόσμια οικονομική αναταραχή καθιστά ακόμα πιο σημαντική τη σταθερότητα της ελληνικής οικονομίας και τη δημοσιονομική ισορροπία της χώρας.
«Οι ενδείξεις που έχουμε για τη δυναμική της ελληνικής οικονομίας είναι όλες θετικές. Είχαμε πολύ θετικά στοιχεία στο μέτωπο των εξαγωγών το πρώτο δίμηνο, κάτι το οποίο επιβεβαιώνει ότι η εξωστρέφεια της ελληνικής οικονομίας είναι πια μια πραγματικότητα την οποία οφείλουμε να ενισχύσουμε περαιτέρω», τόνισε.
Στο ίδιο πλαίσιο, αναφέρθηκε και στα στοιχεία αποκλιμάκωσης της ανεργίας αλλά και στη θετική εικόνα που παρουσιάζει ο τουρισμός, κατά τη φετινή χρονιά.