ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Τι αλλάζει στην εστίαση

Πόσοι και πώς θα καθόμαστε σε εστιατόρια, καφέ και άλλους χώρους εστίασης από τις 21 Μαΐου. Ποια είναι τα αυστηρά πρωτόκολλα που ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας

Ο κλάδος της γαστρονομίας ευελπιστεί στην πολυαναμενόμενη χαλάρωση των περιορισμών, λόγω του ιού, στις 21 Μαΐου, οπότε θα επαναλειτουργήσουν όλοι οι χώροι εστίασης (καφετέριες, εστιατόρια κ.ά.) στους εξωτερικούς χώρους. Και αυτό στη βάση των αυστηρών πρωτοκόλλων που ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας.

Γενικές οδηγίες:

- Η κατάταξη των πελατών: Ένα άτομο ανά 2 τετραγωνικά μέτρα στους εξωτερικούς χώρους, και ένα άτομο ανά 3 τετραγωνικά στους εσωτερικούς χώρους, εξαιρουμένου πάντα του προσωπικού.

- Μέχρι 10 άτομα σε κάθε τραπέζι

- Αντισηπτικό στην είσοδο για απολύμανση των χεριών των πελατών

- Υποχρεωτική χρήση μάσκας και γάντια για το προσωπικό

- Συνιστάται η χρήση καταλόγου μιας χρήσης ή ηλεκτρονικού καθώς και η απολύμανσή του

- Αποφυγή τραπεζομάντηλων πολλαπλής χρήσης

- Σχολαστικό καθάρισμα και απολύμανση των τραπεζιών και των κοινόχρηστων χώρων καθώς και αντικειμένων κοινής χρήσης, π.χ. κατάλογος, αλατιέρες κ.ά.

- Συνιστάται η πληρωμή με χρήση πιστωτικής κάρτας

- Το προσωπικό να αλλάζει τα γάντια όταν η συναλλαγή γίνεται με χρήματα

- Το προσωπικό να περιορίσει στα απαραίτητα τη συνομιλία με πελάτες

- Η χρήση κλιματιστικών επιτρέπεται, νοουμένου ότι διασφαλίζεται η εισαγωγή φρέσκου αέρα

- Δεν επιτρέπεται η λειτουργία παιδότοπων (εσωτερικών ή εξωτερικών)

- Δεν επιτρέπεται η λειτουργία των μπαρ εντός του χώρου

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Stories: Τελευταία Ενημέρωση

Δείτε τη φυλακή Saint-Gilles που μοιάζει με φρούριο, όπου οδηγήθηκε η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού ...
Της Έλενας Αποστόλου
 |  STORIES
X