ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Στο Charles De Gaulle για να παρακολουθήσει επιχειρήσεις ο ΥΠΑΜ

Βρίσκεται τώρα στα ανοικτά της Κύπρου και στο οποίο θα πετάξει με ελικόπτερο, συνοδευόμενος και από την Πρέσβειρα της Γαλλίας στη Λευκωσία

ΚΥΠΕ

Ο κατάπλους του αεροπλανοφόρου Charles De Gaulle στη Λεμεσό αποδεικνύει τη στενή σχέση μεταξύ Γαλλίας και Κύπρου, στο πλαίσιο της ΕΕ, αναφέρεται σε ανακοίνωση της γαλλικής πρεσβείας στη Λευκωσία, σε σχέση με την επίσκεψη του αεροπλανοφόρου από τις 21 μέχρι τις 26 Φεβρουαρίου στο λιμάνι Λεμεσού.

Στο μεταξύ, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, ο Υπουργός Άμυνας Σάββας Αγγελίδης επισκέπτεται νωρίς σήμερα το απόγευμα το αεροπλανοφόρο, το οποίο βρίσκεται τώρα στα ανοικτά της Κύπρου και στο οποίο θα πετάξει με ελικόπτερο, συνοδευόμενος και από την Πρέσβειρα της Γαλλίας στη Λευκωσία, Ιζαμπέλ Ντυμόν, προκειμένου να παρακολουθήσει από κοντά τις στρατιωτικές επιχειρήσεις που διεξάγονται σε αυτό, να συναντηθεί με την ηγεσία του αεροπλανοφόρου και θα ενημερωθεί για τη δράση του, στο πλαίσιο της διμερούς συνεργασίας που υπάρχει μεταξύ Κύπρου και Γαλλίας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της γαλλικής πρεσβείας στο αεροπλανοφόρο βρίσκονται 20 Rafale Marine, 2 E-2C Hawkeye, 1 ελικόπτερο Caïman και 2 ελικόπτερα Dauphin Pedro.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται πως τις ημέρες αυτές μέρος της σμηναρχίας η οποία αποτελείται κυρίως από το αεροπλανοφόρο Charles De Gaulle, το δεξαμενόπλοιο ανεφοδιασμού Var και την ελληνική φρεγάτα Ψαρά, θα καταπλεύσει στο λιμάνι της Λεμεσού. Αναφέρεται επίσης πως η φρεγάτα πολλαπλών αποστολών Auvergne θα καταπλεύσει στο λιμάνι της Λάρνακας. Μετά την αναχώρησή της από την Τουλόν την 21η Ιανουαρίου 2019, η σμηναρχία συγκροτήθηκε σε Task Force 473 γύρω από το αεροπλανοφόρου Charles De Gaulle διεξάγοντας επιχειρήσεις στη Μέση Ανατολή τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες ως μέρος του διεθνούς συνασπισμού κατά του ISIS, πριν καταπλεύσει στο λιμάνι Λεμεσού, σημειώνεται.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ακόμη πως κατά την παρουσία της στην περιοχή της Κύπρου η γαλλική σμηναρχία διεξήγαγε αρκετές ασκήσεις με την κυπριακή Εθνική Φρουρά.

Κατά την αναχώρησή της από την Τουλόν, τη σμηναρχία αποτελούσαν το αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle, τα αεροσκάφη του, η φρεγάτα πολλαπλών αποστολών (FREMM) Auvergne, η φρεγάτα αεράμυνας (FDA) Chevalier Paul, το δεξαμενόπλοιο διοίκησης και ανεφοδιασμού (BCR) Var, η ελληνική φρεγάτα Φ/Γ Σπέτσαι και ένα πυρηνικό υποβρύχιο επίθεσης. Καθ’ ολη τη διάρκεια της αποστολής, γαλλικά - το BCR Somme, το BCR Marne, η FREMM Bretagne, η FREMM Normandie, η φρεγάτα (FLF) Surcouf, η φρεγάτα κατά υποβρυχίων (FASM) La Motte-Picquet - και ξένα πλοία (γερμανικά, αμερικάνικα, βελγικά, ισπανικά, ολλανδικά και πορτογαλικά) καθώς και ένα αεροσκάφος θαλάσσιας περιπολίας Atlantique 2 συνοδεύουν ή αλληλεπιδρούν με τη σμηναρχία.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΑΟΖ  |  Λεμεσός  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

Η εν λόγω κίνηση στοχεύει στην αντιμετώπιση της διαρροής επιστημονικού ανθρώπινου κεφαλαίου (brain drain) και στην αναβάθμιση ...
ΚΥΠΕ
 |  ΠΟΛΙΤΙΚΗ