Kathimerini.com.cy
Ο Γαστρονόμος Μαΐου, που κυκλοφορεί την Κυριακή, 19 Μαΐου, με την «Καθημερινή», είναι το πιο λάιτ τεύχος της χρονιάς. Ένας πλήρης οδηγός με λάιτ συνταγές και ιδέες -κλασσικές συνταγές που αποδεικνύουν ότι η ελληνική κουζίνα είναι light, σαλατογεύματα πασπαρτού, συνταγές για μαρμελάδες χωρίς ζάχαρη και γλυκά με 0% ενοχές, αλλά και γεύματα στη λαδόκολλα στην πιο λάιτ εκδοχή τους .
Η ελληνική κουζίνα είναι light
Αν θέλουμε να μαγειρέψουμε ελαφριά, είναι καλή ιδέα να λοξοκοιτάξουμε προς το κλασικό συνταγολόγιο της ελληνικής κουζίνας. Θα ανασύρουμε θησαυρούς, που με μερικά κολπάκια των σεφ γίνονται ακόμα πιο light.
Η επιστροφή της λαδόκολλας
Σφραγίζοντας τα υλικά σε αυτή την αυτοσχέδια χάρτινη «γάστρα», ψήνονται μέσα στους νόστιμους χυμούς τους και αποκτούν νοστιμιά συμπυκνωμένη, ακόμα και με ελάχιστο λάδι. Το επιβεβαιώνουμε φτιάχνοντας νοστιμότατο κοτόπουλο με ντοματίνια και φρέσκα κρεμμυδάκια.
Σαλατογεύματα πασπαρτού
Σαλάτες με όσπρια, με λαχανικά, με ντομάτες, με αυγά βραστά και η κλασική νισουάζ είναι τα πιάτα που φέτος το καλοκαίρι θα απολαμβάνουμε ασταμάτητα όχι μόνο για τη σπουδαία νοστιμιά τους αλλά και τον ελαφρύ και υγιεινό χαρακτήρα τους.
Γλυκά με 0% ενοχές
Αέρινα και ελαφριά, αυτά τα γλυκά δεν κουβαλούν το βάρος των θερμίδων και των λιπαρών. Η μους σοκολάτα χωρίς ζάχαρη, με γιαούρτι αντί για σαντιγί και η light πανακότα, με άπαχο γάλα και φράουλες είναι light, υγιεινά και φυσικά δεν παχαίνουν.
Ακόμη:
Η Μαριλένα Ιωαννίδου μάς φτιάχνει λάιτ συνταγές με ψάρια και μαλάκια, μια συνταγή για λαζάνια με σπανάκι, βασιλικό και παφίτικο τυρί, ενώ για γλυκό, Μάης που είναι, βάζει ροδόσταγμα σε ένα σπιτικό ζελέ τριαντάφυλλο και το παγώνει με το δικό μας μοναδικό κυπριακό μαχαλεπί.
Γαστρονόμος Μαΐου. Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή».