
Kathimerini.com.cy
«Γαστρονόμος Βιβλιοθήκη» – «Τα Αλάδωτα»
Η Σαρακοστή είναι η περίοδος της νηστείας, αλλά και μια ευκαιρία για να δοκιμάσουμε νέες, υγιεινές και νόστιμες συνταγές. Το νέο βιβλίο της σειράς «Γαστρονόμος Βιβλιοθήκη» συνδυάζει αγαπημένα νηστίσιμα φαγητά από το περιοδικό Γαστρονόμος με νέο, αδημοσίευτο έως τώρα υλικό – από ευφάνταστα πιάτα που εμπνέονται οι σεφ χωρίς ελαιόλαδο και ζωικά προϊόντα, περιλαμβάνοντας όμως και θαλασσινά, έως αυστηρώς αλάδωτες συνταγές – κειμήλια από την κουζίνα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, της Μονής Σινά και του Αγίου Όρους. Πολλές από τις 55 γλυκές και αλμυρές συνταγές θα σας εκπλήξουν!
Παναγιώτης Τέτσης – Ο αλχημιστής των χρωμάτων
Καθώς συμπληρώνονται εκατό χρόνια από τη γέννηση ενός από τους μεγάλους Έλληνες δασκάλους της ζωγραφικής, μια όμορφη συλλεκτική έκδοση ανατρέχει στη ζωή και το έργο του με τη συνδρομή ανθρώπων που τον γνώρισαν, τον συναναστράφηκαν και μαθήτευσαν κοντά του. Ο αξέχαστος Παναγιώτης Τέτσης ξεδιπλώνει τη μοναδική του προσωπικότητα και τη σχέση του με την τέχνη μέσα από συνεντεύξεις, ενώ τα έργα του, γνωστά και άγνωστα, αποτελούν «εκρήξεις» χρώματος και φωτός σε κάθε σελίδα.
Περιοδικό «Κ» με άρωμα Γυναίκας
Το περιοδικό «Κ» σε ένα τεύχος αφιερωμένο στις γυναίκες, συναντά πρόσωπα, καταγράφει ιστορίες και φωτίζει κοινωνικά θέματα πέρα από έμφυλα στεγανά. Στο νέο τεύχος συναντάμε δυναμικές Ελληνίδες που σταδιοδρομούν στις Ένοπλες Δυνάμεις, αλλά και γυναίκες από την Ουκρανία που βρήκαν μια νέα πατρίδα στην Ελλάδα, τρία χρόνια μετά το ξέσπασμα του πολέμου. Ακόμα, η δημοφιλής Μαρία Αλιφέρη θυμάται τα χρόνια της τηλεόρασης, η Σίντι Λόπερ μιλά για τη μουσική και τον ακτιβισμό της, ενώ η Λούσι Λόουλες γιορτάζει τα 30 χρόνια της «Ζήνα». Και μαζί, ένα ρεπορτάζ που απασχολεί κάθε ζευγάρι: Πως μοιράζονται οι δουλειές του σπιτιού;
Κάθε Κυριακή η «Καθημερινή» έχει κάτι για όλους!