ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Νέο βιβλίο από τον Γαστρονόμο: 55 νηστίσιμες συνταγές για τη Σαρακοστή

Την Κυριακή 30/3 με την «Καθημερινή»

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Σαρακοστή, η πιο μεγάλη νηστεία του έτους. Για όσους νηστεύουν αλλά και για όσους θέλουν να δοκιμάσουν υγιεινές, πρωτότυπες και απολαυστικές συνταγές, το νέο βιβλίο της σειράς «Γαστρονόμος Βιβλιοθήκη» είναι ένα πολύτιμο δώρο. Σε αυτό, θα βρούμε τα πιο αγαπημένα αλάδωτα νηστίσιμα φαγητά από το περιοδικό Γαστρονόμος μαζί με νέο, αδημοσίευτο έως τώρα υλικό – συνολικά, 55 αλμυρές και γλυκές συνταγές βγαλμένες από την πλούσια παράδοση της ελληνικής κουζίνας και τα μαγειρικά κιτάπια των μοναστηριών, μαζί με πρωτότυπες συνταγές που γέννησε η ευρηματικότητα και φαντασία των σεφ.

Το βιβλίο χωρίζεται σε δύο ενότητες. Στην πρώτη, οι σεφ του Γαστρονόμου εμπνεύστηκαν ευφάνταστες συνταγές χωρίς ελαιόλαδο και ζωικά προϊόντα, περιλαμβάνοντας όμως και θαλασσινά. Από «φρικασέ» με αβοκαντολέμονα πιάτα με γαρίδες και σουπιές, μέχρι κάρι με ταχίνι και βούτυρα ξηρών καρπών!

Στη δεύτερη ενότητα συγκεντρώσαμε τις αυστηρώς αλάδωτες συνταγές (σύμφωνα με τον στενό ορισμό της νηστείας, όπως τον ορίζει η Εκκλησία), που αποκλείει τα θαλασσινά. Εδώ θα βρούμε αυθεντικές συνταγές-κειμήλια από την κουζίνα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, της Μονής Σινά και του Αγίου Όρους. Σε αυτές, επιτυγχάνεται ο συνδυασμός της αυστηρότητας με τη χαρά της γεύσης, «σιγανά και ταπεινά», αλλά όχι τιμωρητικά για τις αισθήσεις. Δεν επιστρατεύονται ακρότητες και ξεγελάσματα με τα υλικά, αλλά η ευρηματικότητα μέσα από οικεία αρτύματα, συνδυασμένα ταιριαστά και με απλότητα, όπως τα μυρωδάτα μπαχαρικά, το ταχίνι, οι ξηροί καρποί και τα φρέσκα ανοιξιάτικα μυρωδικά.

Μη χάσετε το νέο βιβλίο της σειράς «Γαστρονόμος Βιβλιοθήκη» με τίτλο «Τα αλάδωτα». Κυκλοφορεί την Κυριακή 30 Μαρτίου με την «Καθημερινή».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

NEWSROOM

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Προσφορές: Τελευταία Ενημέρωση