ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Στον Γαστρονόμο Απριλίου: Πάσχα στην Κέρκυρα

Την Κυριακή 13/4 με την «Καθημερινή»

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Πάσχα στην Κέρκυρα

Γυρνάμε την Κέρκυρα απ’ άκρη σ’ άκρη και καταγράφουμε τη σπάνια κουζίνα της και τα λαμπριάτικα έθιμά της.

Οι σπεσιαλιτέ της κερκυραϊκής κουζίνας

Αρνάκι παστιτσάδο, κοτόπουλο in unido και φυσικά το παστίτσιο ντόλτσε. Ο Κερκυραίος σεφ Αριστοτέλης Μέγκουλας μάς συστήνει τις γιορτινές σπεσιαλιτέ της κερκυραϊκής κουζίνας με τα εξωτικά ονόματα και τις ιδιόμορφες τεχνικές.

Τα εαρινά και μεγαλοβδομαδιάτικα της Κέρκυρας

Μαυρομάτικα λαδερά, ανοιχτή κολοκυθόπιτα, ξυλότριμμα και κανιόκες παστιτσάδα. Το Κορφιάτικο Μεγαλοβδόμαδο είναι μια λιτή γιορτή της άνοιξης και τη γευτήκαμε στο Χλωμό, με τη συγκλονιστική θέα και με ιστορίες ενός παλιού, ένδοξου παρελθόντος.

Κερκυραϊκό κελάρι

Από το αγροτικό κελάρι και το αστικό ερμάρι της Κέρκυρας δεν έλειπαν ποτέ τα ντόπια αλλαντικά και τα κοντιμέντα, διαθέσιμα όλο τον χρόνο για μέρες καθημερινές και γιορτάδες. Ο Χάρης Νικολούζος μάς δίνει τις συνταγές του τόπου του, μια μικρή συλλογή από χειροποίητα καλούδια, για να βάλουμε λίγο από το άρωμα της Κέρκυρας στα δικά μας ερμάρια.

Φογάτσα - Το πορτοκαλένιο τσουρέκι της Κέρκυρας                       

Μπήκαμε στο εργαστήριο του αρτοποιείου Κορακιανίτη, που φτιάχνει μία από τις καλύτερες φογάτσες της Κέρκυρας, και μάθαμε και μυστικά για το φημισμένο βενετσιάνικο τσουρέκι που μοσχοβολά πορτοκάλι.

Ακόμη:

Η Μαριλένα Ιωαννίδου μάς φτιάχνει λαπηθιώτικο ψητό με φρέσκια δάφνη, όπως το έφτιαχναν στο κατεχόμενο χωριό της επαρχίας Κερύνειας και για γλυκό παντρεύει το κυπριακό σάμαλι με τη σαρλότα.

Στον «Γαστρονόμο» που κυκλοφορεί την Κυριακή 13 Απριλίου με την «Καθημερινή».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

NEWSROOM

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Προσφορές: Τελευταία Ενημέρωση

X