ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Γαστρονόμος, τεύχος Οκτωβρίου

Το κελάρι του Φθινοπώρου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Ένα «χειροποίητο» συλλεκτικό τεύχος για μερακλήδες.

Γεμίζουμε τα ντουλάπια μας με καλούδια φτιαγμένα από τα χέρια μας. Σάλτσα ντομάτας φουλ αρωματική, chutney δαμάσκηνο με ξινόμηλα, τραχανάς γλυκός αλευρένιος, σπιτικό πρόβειο γιαούρτι, χυλοπίτες, μαρμελάδα κυδώνι με αρμπαρόριζα, αλλά και ελιές, που ως γνωστό είναι η πιο αρχαία ελληνική συνταγή.

Σάλτσες, τσάτνεϊ και κοντιμέντα

Πολυεπίπεδες και σύνθετες γεύσεις, απρόσμενοι συνδυασμοί, πικάντικες σπίθες, όλα συνδυάζονται στα ελληνικά και τα διεθνή κοντιμέντα που θέλουμε να έχουμε στο ντουλάπι και το ψυγείο μας.

Τραχανάς, πρόβειο γιαούρτι, χυλοπίτες

Με πρόβειο γάλα, αλεύρι και χωριάτικα αυγά, δηλαδή με πρώτες ύλες απλές αλλά επιλεγμένες με προσοχή, ετοιμάζουμε τραχανά και χυλοπίτες, τα εμβληματικά αυτά ζυμαρικά της ελληνικής υπαίθρου.

Στοκάρουμε μαρμελάδες και γλυκά του κουταλιού για τον χειμώνα

Μαρμελάδες και γλυκό με φθινοπωρινά και χειμωνιάτικα φρούτα.

Ελιές, η πιο αρχαία ελληνική γεύση

Πώς θα ετοιμάσουμε μόνοι μας σπιτικές ελιές.

Ακόμη:

Η Μαριλένα Ιωαννίδου μάς ταξιδεύει από το κυπριακό κελάρι στην κουζίνα του σήμερα με δύο συνταγές, όπου το έψημα και το χαρουπόμελο σε confit και chutney αντίστοιχα, απογειώνουν γευστικά μελιτζάνες και χοιρινές μπριζόλες.

Γαστρονόμος Οκτωβρίου. Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Προσφορές: Τελευταία Ενημέρωση