Kathimerini.com.cy
Ο Γαστρονόμος Ιουλίου, που κυκλοφορεί την Κυριακή, 21 Ιουλίου, με την «Καθημερινή», μας ταξιδεύει στις Κυκλάδες. Μέσω του υπέροχου αυτού τεύχους κάνουμε μια βουτιά στην αληθινή ζωή των Κυκλάδων, με συνταγές και μαρτυρίες μια μεγάλης παράδοσης.
Βραβεία Ποιότητας 2024 Κύπρος
Οι άνθρωποι του μόχθου και της δημιουργίας που ο «Γ» τίμησε στα 10α Βραβεία Ποιότητας. Οι παραγωγοί που γράφουν την ιστορία του τόπου μας.
27 κυκλαδίτικα τυριά που πρέπει να δοκιμάσετε
Καρίκι, νιάρη, ξεροτύρι, βραστό, βολάκι… Εσείς ομιλείτε την κυκλαδίτικη γλώσσα των τυριών;
Οι Μαγείρισσες των Κυκλάδων
Με πιάτα όπως οι θρυλικοί ρεβιθοκεφτέδες της Σίφνου, τα λιβιά «μακαρόνια» Τήνου, η φημισμένη κρεμμυδόπιτα Μυκόνου και οι μελιτζάνες με πελτέ Σαντορίνης, η γαστρονομία των Κυκλάδων έπρεπε ήδη να είναι brand name.
Τήνος - Νικολέτα Δελατόλα-Φωσκόλου
Δεν υπάρχει παραδοσιακή συνταγή στην Τήνο που να μην την ξέρει.
Μύκονος - Φραντζέσκα Χανιώτη
Στο σπίτι της ζει και βασιλεύει η νοστιμιά της παλιάς Μυκόνου.
Σαντορίνη - Μαρία Ματσάντου
Μαγειρεύοντας την παραδοσιακή κουζίνα στον νούμερο ένα τουριστικό προορισμό της Ελλάδας.
Σίφνος - Μάρω Λεμπέση-Ναρλή
Μια μάγκισσα με το σκιάδι της στον καφενέ και στον μπαξέ.
Ακόμη:
Η Μαριλένα Ιωαννίδου μάς φτιάχνει δύο συνταγές με φρούτα και λαχανικά της εποχής. Ένα ριζότο με ανθούς κολοκυθιάς και φέτα και μια δροσερή σαρλότα με νεκταρίνια.
Γαστρονόμος Ιουλίου. Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή».