ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ανάψτε τον φούρνο! Ο Γαστρονόμος Φεβρουαρίου ψήνει κέικ!

Την Κυριακή 16/2 με την «Καθημερινή»

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Για πρώτη φορά ο Γαστρονόμος είναι αφιερωμένος σε γλυκό, και δη στο πιο δημοφιλές είδος, με τα χιλιάδες πρόσωπα, το κέικ.

Σε αυτό το τεύχος λοιπόν ψήνουμε κέικ λεμονιού και αμυγδάλου, κέικ σοκολατένια, τα κέικ που ξέρουμε με το όνομά τους, αυτά που φόρεσαν τα καλά τους, αλλά και το περίφημο κέικ μαρμπρέ του Francois Perret.

Κέικ Λεμονιού

Δεν τα αγαπάμε απλώς, τα λατρεύουμε. Αυτά είναι τα υπέρτατα κέικ λεμονιού.

Αυτά τα ξέρουμε με το όνομά τους

Δεν είναι τυχαία η φήμη τους. Κλασσικά αλλά και νεότερα, αυτά τα κέικ είναι γνωστά σχεδόν σε όλο τον κόσμο, είναι διαχρονικά και αξεπέραστα.

Τα αμυγδαλοκέικ της Μεσογείου

Από τους Άραβες και τους αρχαίους Έλληνες έως τα σπανιόλικα μοναστήρια και την Κλαούντια Ροντέν, η ιστορία των κέικ αμυγδάλου κάνει κύκλους γύρω από τη Μεσόγειο.

Τα κέικ φόρεσαν τα καλά τους

Κρυμμένα κάτω από κρέμες και γλάσα, αυτά τα κέικ είναι αληθινές υπερπαραγωγές που θα τους αφήσουν όλους με το στόμα ανοιχτό.

Το κέικ βανίλια-σοκολάτα του Francois Perret δεν έχει σχέση με της μαμάς μας!

Υπάρχουν άπειρες παραλλαγές για το κλασσικό μαμαδίστικο κέικ με τα «νερά» που θυμίζουν μάρμαρο. Καμία όμως δεν αγγίζει την τελειότητα του κέικ μαρμπρέ του Francois Perret, του Γάλλου ζαζαροπλάστη του ξενοδοχείου Ritz στο Παρίσι.

Ακόμη:

Η Μαριλένα Ιωαννίδου μάς ετοιμάζει το γνωστό Κέικ Γεωγραφία με ένα γλάσο μαύρης σοκολάτας κι ένα Παντζάρι Κέικ με ανάλαφρο γλάσο αναρής.

Γαστρονόμος Φεβρουαρίου. Αυτή την Κυριακή με την Καθημερινή.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

NEWSROOM

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Προσφορές: Τελευταία Ενημέρωση