Του Γιάννη Αδειλίνη
Το premium οργανικό extra παρθένο ελαιόλαδο Olio Zo, ξεχώρισε στην τυφλή γευσιγνωσία ελαιολάδου του «Γ» για τα έξοχα χαρακτηριστικά του. Αρμονικό, φρουτώδες, ισορροπημένο, πολυεπίπεδο και με βάθος γεύσης. Ζευγάρι στη ζωή ο Αντώνης Αντωνίου και η Άντρη Αδάμου δημιούργησαν τη μονάδα το 2019. Η Άντρη έχει αναλάβει τη διεύθυνση και το marketing, επιμελήθηκε την ετικέτα και το design της όμορφης φιάλης. Ο Αντώνης, με σεβασμό στο περιβάλλον και στο τοπικό οικοσύστημα, δημιούργησε έναν ελαιώνα γραμμικής καλλιέργειας 30 δεκαρίων στα κτήματα του πατέρα του, στην περιοχή της αρχαίας Ταμασσού. Ενταγμένος στη βιολογική καλλιέργεια έχει περίπου 1.000 δένδρα με Κορωνέικη ποικιλία και μερικά με ποικιλία Καλαμών. «Οι κλιματολογικές συνθήκες της Κύπρου ευνοούν την καλλιέργεια της ελιάς και είμαστε πεπεισμένοι ότι το κυπριακό ελαιόλαδο θα διακριθεί και στο εξωτερικό» λέει ο Αντώνης. Με στόχο την άριστη ποιότητα, ακολουθεί αυστηρά συστήματα ελέγχου, κλαδεύει μετά τη συγκομιδή, ψεκάζει με χειμερινό πολτό, κάνει τη βασική λίπανση με κομπόστα και επιβλέπει την ανάπτυξη του καρπού. Η συγκομιδή γίνεται τον Οκτώβριο και μεταφέρεται στο ελαιοτριβείο αυθημερόν όπου γίνεται κρύα έκθλιψη του καρπού. Το λάδι αποθηκεύεται αμέσως σε ατσάλινα ντεπόζιτα για να μην πάρει κάποια ανεπιθύμητη μυρωδιά και διατηρείται σε χαμηλή θερμοκρασία χωρίς φως, για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η γεύση και τα θρεπτικά συστατικά του. Ένα χρυσοπράσινο, λεπτόρρευστο λάδι, ελαφρύ, με ξεχωριστή γεύση που σου μένει. Το Olio Zo είναι περιορισμένης παραγωγής και έχει τόσο μεγάλη συγκέντρωση σε φαινόλες που πίνετε και ως συμπλήρωμα διατροφής.
28ης Οκτωβρίου 19, 2642 Επισκοπειό, Λευκωσία,
T/ 99559372, 99845651, www.oliozo.com
Το βραβευμένο βιολογικό ελαιόλαδο Olio Zo βρίσκουμε σε κατάστημα ντελικατέσεν.