ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αυστραλία: Πολίτης βρήκε τη μεγαλύτερη αρσενική και πιο δηλητηριώδη αράχνη στον κόσμο

«Είμαστε συνηθισμένοι να δωρίζονται αρκετά μεγάλες αράχνες στο πάρκο, ωστόσο το να λαμβάνουμε μια τόσο μεγάλη αρσενική αράχνη είναι σαν να κερδίζουμε το τζάκποτ»

Kathimerini.gr

Τυχαία εντόπισε ένας Αυστραλός πολίτης το μεγαλύτερο αρσενικό δείγμα της πιο δηλητηριώδους αράχνης στον κόσμο. 

Ο «Ηρακλής», που ανήκει στην οικογένεια Atracidae των μυγαλόμορφων αραχνών της Αυστραλίας (funnel-web spider), βρέθηκε περίπου 80 χιλιόμετρα από το Σίδνεϊ και μεταφέρθηκε στο νέο της «σπίτι» στο Πάρκο Ερπετών. 

Με δόντια που θα μπορούσαν να τρυπήσουν ένα ανθρώπινο νύχι, η αράχνη έχει μέγεθος 7,9 εκατοστά και είναι μεγαλύτερη από τον «Κολοσσό», την αράχνη του ίδιου είδους που κατείχε από το 2018 το ρεκόρ μεγέθους. 

Οι συγκεκριμένες αράχνες του Σίδνεϊ κυμαίνονται σε μήκος από ένα έως πέντε εκατοστά – με τα θηλυκά να είναι συνήθως μεγαλύτερα, αλλά όχι τόσο φονικά όσο τα αρσενικά. Απαντώνται στις δασώδεις περιοχές και στους κήπους των προαστίων γύρω από το Σίδνεί έως και την παράκτια πόλη του Νιούκαστλ στα βόρεια και τα Μπλε Ορη στα δυτικά.

Ο «Ηρακλής» αναμένεται να σώσει ζωές, αφού θα συμβάλει στο πρόγραμμα που εκπονεί το πάρκο κατά των δηλητηρίων. Οι αράχνες που αιχμαλωτίζονται υποβάλλονται σε «άρμεγμα» για την εξαγωγή δηλητηρίου, το οποίο χρησιμοποιείται για την παραγωγή αντιδότου που σώζει ζωές.

Αυστραλία: Πολίτης βρήκε τη μεγαλύτερη αρσενική και πιο δηλητηριώδη αράχνη στον κόσμο-1Φωτ.: Caitlin Vine/Australian Reptile Park via AP

«Είμαστε συνηθισμένοι να δωρίζονται αρκετά μεγάλες αράχνες στο πάρκο, ωστόσο το να λαμβάνουμε μια τόσο μεγάλη αρσενική αράχνη είναι σαν να κερδίζουμε το τζάκποτ» δήλωσε η φύλακας αραχνών στο πάρκο Εμα Τένι. «Με την ύπαρξη ενός αρσενικού αυτού του μεγέθους στη συλλογή μας, η παραγωγή δηλητηρίου θα μπορούσε να είναι τεράστια και να αποδειχθεί απίστευτα πολύτιμη για το πρόγραμμα δηλητηρίων του πάρκου».

Σύμφωνα με το ΑP, από την έναρξη του προγράμματος το 1981, δεν υπήρξε θάνατος στην Αυστραλία από τσίμπημα αράχνης.

Πηγή: Associated Press

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Περιβάλλον: Τελευταία Ενημέρωση