ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Υφ. Πρόνοιας: Προτεραιότητα ο εκσυγχρονισμός του ΕΕΕ

Η κ. Ευαγγέλου επεσήμανε ότι μετά από 10 χρόνια λειτουργίας το ΕΕΕ πρέπει να καταστεί πιο γρήγορο, πιο αποτελεσματικό και πιο δίκαιο

ΚΥΠΕ

Ο εκσυγχρονισμός και η αναβάθμιση του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος (ΕΕΕ) είναι ένα θέμα στο οποίο πραγματικά δίνεται προτεραιότητα, ανέφερε την Τρίτη η Υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας, Μαριλένα Ευαγγέλου, κατά τη διάρκεια επίσκεψής της στο Δίκτυο Υποδομών Κοινωνικής Ένταξης του Δήμου Λευκωσίας. Η κ. Ευαγγέλου επεσήμανε ότι μετά από 10 χρόνια λειτουργίας το ΕΕΕ πρέπει να καταστεί πιο γρήγορο, πιο αποτελεσματικό και πιο δίκαιο.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου κατά πόσον η επίσκεψη της συνδυάζεται και με τον εκσυγχρονισμό του ΕΕΕ και σε συνάρτηση με προηγούμενες δηλώσεις της για προσπάθεια ένταξης των ληπτών, η κ. Ευαγγέλου απάντησε ότι ο εκσυγχρονισμός και η αναβάθμιση του ΕΕΕ είναι ένα θέμα στο οποίο πραγματικά δίνει προτεραιότητα.

Επεσήμανε ότι πρέπει το ΕΕΕ να καταστεί μετά από 10 χρόνια λειτουργίας πιο γρήγορο, πιο αποτελεσματικό και πιο δίκαιο, επισημαίνοντας ότι αυτό είναι απαραίτητο και σημαντικό για τη στήριξη των ευάλωτων πολιτών και μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο ενισχύεται η κοινωνική παρέμβαση.

Εξήγησε ότι με τον όρο κοινωνική παρέμβαση, εννοείται όχι μόνο η διοχέτευση των ανθρώπων αυτών στην αγορά εργασίας με διάφορους τρόπους και με τη συμβολή της τοπικής αυτοδιοίκησης, αλλά και η δημιουργία προγραμμάτων κατάρτισης και προγραμμάτων ενίσχυσης δεξιοτήτων σε συνεργασία και με την Αρχή Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού (ΑνΑΔ). Πρόσθεσε ότι έχει γίνει ήδη συνεννόηση με την ΑνΑΔ έτσι ώστε να δημιουργούνται και εξατομικευμένα προγράμματα για τους δικαιούχους του ΕΕΕ.

Επισήμανε ότι το Υφυπουργείο θα έρθει σε επαφή και με τα Μεταλυκειακά Ινστιτούτα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΜΙΕΕΚ) και με πανεπιστήμια, έτσι ώστε «να καταφέρουμε πέραν από την επιδοματική παροχή και το στόχο της κοινωνικής ενσωμάτωσης όλων των δικαιούχων του ΕΕΕ, που είναι ένας από τους βασικότερους στόχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Εξάλλου, η Υφυπουργός συμπλήρωσε ότι τίθεται αυτόν τον μήνα σε λειτουργία η ηλεκτρονική αίτηση του ΕΕΕ, η οποία επίσης απλοποιεί και θα καταστήσει πιο γρήγορες τις διαδικασίες εξέτασης των αιτήσεων για το ΕΕΕ.

«Έχουμε ήδη προχωρήσει σε ενίσχυση του τμήματος ελέγχου του ΕΕΕ και στην ανάπτυξη κάποιων εργαλείων, όπως είναι μια ρομποτική εφαρμογή η οποία αυτοματοποιεί διαδικασίες για να καταστεί πιο ταχεία η διαδικασία και ευκολότερη, απελευθερώνοντας ταυτόχρονα και εργατικό δυναμικό», είπε η κ. Ευαγγέλου.

Πρόσθεσε ότι έχει αναπτυχθεί επίσης και είναι στην διάθεση της Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιδομάτων Πρόνοιας και ένα «risk assessment tool» ένα εργαλείο για την αυτόματη προτεραιοποίηση αιτήσεων προκειμένου «να ξέρουμε ποια θα είναι εκείνη, η οποία χρειάζεται άμεση παρέμβαση».

Ταυτόχρονα, είπε η κ. Ευαγγέλου, έχουν γίνει ανακατατάξεις εσωτερικές προς ενίσχυση του τμήματος του ΕΕΕ, αλλά «αναμένουμε ότι θα ολοκληρωθούν και οι διαδικασίες ενίσχυσης του προσωπικού του ΕΕΕ με αποφάσεις που λήφθηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση».

Σημείωσε τέλος, ότι είναι σε εξέλιξη και μελέτη για μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες ενέργειες σε σχέση με τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση του ΕΕΕ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

Οι Υπουργοί αντάλλαξαν απόψεις σε σχέση με την ανάγκη απλοποίησης και μείωσης του διοικητικού άχθους, προκειμένου να ενισχυθεί ...
ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις
 |  ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ