ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Η βιώσιμη αστική ανάπτυξη στο επίκεντρο συνάντησης Ευρωπαϊκών Πρωτευουσών

Στη συνάντηση με κεντρικό θέμα «Ενδυνάμωση των Πόλεων: Οδηγώντας τον Δρόμο προς την Αστική Κλιματική Ανθεκτικότητα», συμμετείχαν εκπρόσωποι από 21 ευρωπαϊκές πρωτεύουσες

ΚΥΠΕ

Με έμφαση στις στρατηγικές για την κλιματική ανθεκτικότητα και τη βιώσιμη αστική ανάπτυξη, ολοκληρώθηκε η Ετήσια Συνάντηση των Δημοτικών Γραμματέων Ευρωπαϊκών Πρωτευουσών στην Αθήνα, που έγινε μεταξύ 6-8 Οκτωβρίου.

Η Δημοτική Γραμματέας του Δήμου Λευκωσίας, Μύρια Πηλακούτα, παρουσίασε τις πρωτοβουλίες της πόλης για την προώθηση της έξυπνης και βιώσιμης ανάπτυξης, εστιάζοντας στη χρήση τεχνολογίας για την αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών προκλήσεων. Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι από 21 ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, ενώ ανακοινώθηκε ότι η επόμενη συνάντηση θα φιλοξενηθεί στο Άμστερνταμ το 2025.

Στη συνάντηση με κεντρικό θέμα «Ενδυνάμωση των Πόλεων: Οδηγώντας τον Δρόμο προς την Αστική Κλιματική Ανθεκτικότητα», συμμετείχαν εκπρόσωποι από 21 ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, μεταξύ των οποίων το Δουβλίνο, η Βιέννη, η Ρίγα, το Άμστερνταμ, οι Βρυξέλλες, το Ελσίνκι, το Ταλίν, το Όσλο, η Μαδρίτη και η Στοκχόλμη.

Η κα. Πηλακούτα συμμετείχε στη συζήτηση με τίτλο «Στρατηγική για κλιματική ανθεκτικότητα: Πολιτική, τεχνολογία και οικονομία».

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας, η κα. Πηλακούτα παρουσίασε το θέμα «Έξυπνη και Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη», εστιάζοντας στις πρωτοβουλίες και τις στρατηγικές που αναπτύσσει η Λευκωσία για την προώθηση βιώσιμων πρακτικών στις αστικές περιοχές. Η παρουσίασή της επικεντρώθηκε στην αξιοποίηση της τεχνολογίας για την υποστήριξη βιώσιμης ανάπτυξης και ανθεκτικότητας στην κλιματική αλλαγή, προβάλλοντας τα έργα και δράσεις του Δήμου Λευκωσίας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, παρουσιάστηκαν επίσης καλές πρακτικές και καινοτόμες λύσεις από διάφορες πόλεις.

Στις συζητήσεις δόθηκε έμφαση σε καίρια ζητήματα, όπως η ανάγκη για βιώσιμη αστική ανάπτυξη, η χρήση τεχνολογίας για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, η εφαρμογή πολιτικών για την καταπολέμηση της ενεργειακής φτώχειας και την εξοικονόμηση υδάτινων πόρων, καθώς και η σημασία της σωστής συλλογής και αξιοποίησης δεδομένων για την ψηφιακή μετάβαση των πόλεων.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση