ΚΥΠΕ
Την ανάγκη επαναδραστηριοποίησης της Συντονιστικής Επιτροπής Κομμάτων και Οργανώσεων Πάφου ή κάποιας παρόμοιας Συντονιστικής Επιτροπής ώστε να θέσει τα διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζει η επαρχία Πάφου κάτω από τον έλεγχο, την παρακολούθηση αλλά και την προώθηση τους, θέτει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Μεγάλων Αναπτύξεων και αντιπρόεδρος του ΚΕΒΕ Ανδρέας Δημητριάδης.
Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Δημητριάδης ανέφερε πως αυτή την στιγμή γίνεται μια προσπάθεια από όλους τους φορείς και αξιωματούχους της επαρχίας Πάφου αλλά ο καθένας καταβάλει την δική του προσπάθεια χωρίς να υπάρχει ο αναγκαίος μεταξύ τους συντονισμός. Σε κάποιες μάλιστα περιπτώσεις, συνέχισε, μπαίνουν προτεραιότητες που αντιστρατεύεται η μια την άλλη. Επεσήμανε πως είναι αναγκαία η σύσταση κάποιας Συντονιστικής Επιτροπής ώστε να εργαστεί κάτω από την αιγίδα και την προεδρία του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πάφου και λαμβανομένου υπόψη, όπως είπε, ότι εισερχόμαστε σε διαδικασία εκλογών και δεν θα πρέπει να έχουν την ευθύνη άτομα τα οποία ίσως υποβάλουν υποψηφιότητες για επανεκλογή.
Ενδεικτικά ο κ. Δημητριάδης αναφέρθηκε στα προβλήματα του έργου του παραλιακού δρόμου Πάφου – Κόλπου των Κοραλίων, σημειώνοντας πως ο Σύνδεσμος Μεγάλων Αναπτύξεων έτυχε ενημέρωσης ότι έχουν ολοκληρωθεί τα σχέδια από την πολεοδομία αλλά σε τελική ευθεία το έργο παραμένει στάσιμο.
Επίσης αναφέρθηκε στην ολοκλήρωση του έργου Έζουσας και αεροδρομίου, το οποίο βρίσκεται υπό εξέλιξη, ενώ με πρωτοβουλία του επιμελητηρίου Πάφου έγινε σχετική περιβαλλοντική μελέτη εκφράζοντας την ελπίδα ότι αυτή θα δώσει αποτελέσματα.
Ακόμη αναφορά έκανε στο θέμα της Μαρίνας και της υποδοχής κρουαζιερόπλοιων λέγοντας πως έχει κατακυρωθεί η προσφορά σε συμβούλους και εξέφρασε την ελπίδα πως μέσα στο περιθώριο των εννέα μηνών που προέβλεπε η προσφορά θα ολοκληρωθεί η έκθεση των εμπειρογνωμόνων και ταυτόχρονα θα γίνουν και οι προδιαγραφές, ούτως ώστε, με την υποβολή της μελέτης να προκηρυχθεί, όπως είπε, και ο σχετικός διεθνής διαγωνισμός.
Πρόσθεσε επίσης πως υπάρχει το πρόβλημα του Ακάμα ενώ αναφέρθηκε και στην αναγκαιότητας της δημιουργίας ενός νέου οικονομικού μοντέλου για την Πάφο το οποίο θα ενισχύει τον τουριστικό και τον κατασκευαστικό τομέα αλλά και να στρέφεται ιδιαίτερα προς άλλες κατευθύνσεις όπως είναι η τριτοβάθμια εκπαίδευση, η παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης υψηλής ποιότητας, η τεχνολογία και άλλοι τομείς που ως Πάφος φαίνεται να έχει συγκριτικά πλεονεκτήματα.
Ο κ. Δημητριάδης εκτίμησε πως δίδεται μια ευκαιρία τώρα που η οικονομία θα αρχίσει να ανεβαίνει μετά και την αποτελεσματική αντιμετώπιση της πανδημίας, όλες οι δυνάμεις της Πάφου, φορείς , αξιωματούχους και ιδιώτες να ενωθούν κάτω από την σκέπη ενός Συντονιστικού οργάνου, ώστε να προωθηθούν αποτελεσματικά τα προβλήματα με τα έργα της Πάφου που διαιωνίζονται από καιρό, κατέληξε.