ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Το Ίδρυμα Andrey & Julia Dashin στηρίζει το φεστιβάλ «Back to Roots»

Μια πολυδιάστατη εκδήλωση με στόχο να εμπνεύσει τους συμμετέχοντες να αναλάβουν δράση

Δελτίο Τύπου

Ένα πρωτοποριακό, πολυδιάστατο φεστιβάλ πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία στις 2 Νοεμβρίου, η ECOmbare, με την υποστήριξη, ως Χρυσού Χορηγού, του Ιδρύματος Andrey & Julia Dashin.

Το φεστιβάλ «Back to the Roots» προσέλκυσε εκατοντάδες εθελοντές στον Αρακαπά, ένα χωριό που υπέστη σοβαρές ζημιές από τις καταστροφικές δασικές πυρκαγιές του 2021. Πρωταρχικός στόχος της εκδήλωσης ήταν να εμπνεύσει τους συμμετέχοντες να αναλάβουν δράση κατά της κλιματικής αλλαγής, να δυναμώσουν τη σχέση τους με τη φύση και να βοηθήσουν στην αναζωογόνηση των περιοχών που υπέστησαν ζημιές από τις πυρκαγιές.

Η ECOmbare έχει καθιερωθεί ως ηγέτης στον σχεδιασμό αποτελεσματικών εκδηλώσεων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης (ΕΚΕ) που προάγουν τον κυπριακό πολιτισμό, την περιβαλλοντική διαχείριση και την κοινωνική ενσωμάτωση. Με πρωτεργάτες τους δυναμικούς οραματιστές της, Kristina Kremko και Mario Polymniou, οι εκδηλώσεις της ECOmbare υπερβαίνουν τα όρια της παραδοσιακής ΕΚΕ, δημιουργώντας ουσιαστικές εμπειρίες που καλλιεργούν στενές σχέσεις μεταξύ των επιχειρήσεων και της τοπικής κοινότητας.

Αναγνωρίζοντας τη σημασία αυτής της πρωτοβουλίας, το Ίδρυμα Andrey & Julia Dashin συνεργάστηκε με τους διοργανωτές για την πραγματοποίηση της πρώτης δενδροφύτευσης στην Κύπρο με τη βοήθεια του πρωτοποριακού ολλανδικού συστήματος Waterboxx. Το Groasis Waterboxx, μια καινοτόμος συσκευή εξοικονόμησης νερού, επιτρέπει στα φυτά και τα δέντρα να ευδοκιμήσουν σε δύσκολες συνθήκες χωρίς να χρειάζονται υπόγεια ύδατα ή ηλεκτρισμό, εξοικονομώντας έως και 90% ροής νερού και επιτρέποντας τη δενδροφύτευση σε θερμές, διαβρωμένες και υποβαθμισμένες περιοχές.

Ως Χρυσός Χορηγός, το Ίδρυμα Andrey & Julia Dashin στήριξε τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, εκπληρώνοντας έναν από τους βασικούς του στόχους: την προώθηση άμεσων λύσεων και τη διασφάλιση μακροπρόθεσμης περιβαλλοντικής διαχείρισης. Μέσα από την παροχή οικονομικής στήριξης και τεχνογνωσίας, το Ίδρυμα συμβάλλει σε ένα μοναδικό για την Κύπρο μοντέλο αποκατάστασης του εδάφους.

Προσφέροντας ενδιαφέρουσες επιλογές τόσο για τους ντόπιους όσο και για επισκέπτες και λάτρεις του περιβάλλοντος, ο Αρακαπάς – γνωστός και ως «πρωτεύουσα των μανταρινιών της Κύπρου» εξαιτίας των γόνιμων περιβολιών του – προσέλκυσε μεγάλο πλήθος κόσμου, συμπεριλαμβανομένων πολλών παιδιών και ενηλίκων. Σε μια υπαίθρια γκαλερί τέχνης παρουσιάστηκαν φωτογραφίες, βίντεο, πίνακες και γλυπτά από ντόπιους και ξένους καλλιτέχνες σε ένα δασικό πλαίσιο, αντανακλώντας τη σχέση του ανθρώπου με τη φύση.

Οι επισκέπτες γνώρισαν από πρώτο χέρι καινοτόμες τεχνικές φύτευσης δέντρων και συμμετείχαν σε μια σειρά διαδραστικών δραστηριοτήτων, όπως εργαστήρια, διαλέξεις και καλλιτεχνικές παραστάσεις. Οι δραστηριότητες αυτές προώθησαν την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και έδωσαν εφόδια στους επισκέπτες να συμβάλουν στη διατήρηση του φυσικού τοπίου.

Ανάμεσα στους εθελοντές, ο κ. Dashin συμμετείχε στη δενδροφύτευση μαζί με την κόρη του και τους εργαζόμενους του ομίλου Exinity και τις οικογένειές τους.

Σε δηλώσεις του στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο κ. Dashin ανέφερε: «Πιστεύουμε ότι η επανασύνδεση με τη φύση είναι ζωτικής σημασίας και το φεστιβάλ «Back to the Roots» πέτυχε ακριβώς αυτό, εμπνέοντας τους συμμετέχοντες να αναλάβουν ουσιαστική δράση. Το Ίδρυμά μας ήταν υπερήφανο που συνέβαλε στην πραγματοποίηση αυτού του φεστιβάλ. Η προστασία τους περιβάλλοντος και η διατήρηση του πλούσιου πολιτισμού του νησιού βρίσκονται στο επίκεντρο της αποστολής μας. Μέσα από έργα που αντιμετωπίζουν κοινωνικά ζητήματα και υποστηρίζουν περιβαλλοντικές και πολιτιστικές πρωτοβουλίες, επιλύουμε άμεσες προκλήσεις και συμβάλλουμε στην οικοδόμηση ισχυρότερων και πιο συνδεδεμένων κοινοτήτων».

Το όλο εγχείρημα κατέστη δυνατό με τη βοήθεια του Δρ Σάββα Ιεζεκιήλ, Διευθυντή του Τμήματος Δασών, του Τάκη Παπαχριστοφόρου, Γραμματέα του Φιλοδασικού Συνδέσμου Κύπρου, ο οποίος παρείχε τα ενδημικά δενδρύλλια, του Πατέρα Αντώνιου, Αρχιερέα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Αρακαπά, ο οποίος παρείχε τη γη για τη δενδροφύτευση, του Ιωάννη Γεωργίου, Κοινοτάρχη Αρακαπά, και του Συμβουλίου της κοινότητας Αρακαπά, το οποίο υποστήριξε και φιλοξένησε το φεστιβάλ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δελτίο Τύπου

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

X