ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΟΚΥπΥ: Με παιδονεφρολόγο από Ελλάδα θωρακίζεται το Μακάρειο (ηχητικό)

Τι ανέφερε μιλώντας στην «Διασπορά Ειδήσεων» ο εκπρόσωπος Τύπου του ΟΚΥπΥ

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Την πρόσληψη παιδονεφρολόγου εκ μέρους του Μακαρείου Νοσοκομείου επιβεβαίωσε στον αέρα της ραδιοφωνικής εκπομπής «Διασπορά Ειδήσεων» ο εκπρόσωπος Τύπου του ΟΚΥπΥ, Πάμπος Χαριλάου ενώ την ίδια ώρα δεν έκρυψε την πικρία του για τα «πυρά» που δέχεται το νοσηλευτικό ίδρυμα καθώς και την αναστάτωση που δημιουργείται τονίζοντας πως «Το Μακάρειο Νοσοκομείο έχει σώσει χιλιάδες ζωές».

Αναλυτικά ανέφερε πως μετά από διευθετήσεις τόσο του ΟΚΥπΥ όσο και του Υπουργείου Υγείας τα παιδιά με νεφρικά προβλήματα στο Μακάρειο θα εξετάζονται πλέον από δύο γιατρούς. Ο ένας εξ’αυτών από το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας -που θα εξετάζει παιδιά δύο φορές την εβδομάδα- και η έτερη παιδονεφρολόγος που ήρθε από την Ελλάδα και θα βρίσκεται στο νοσηλευτήριο μέχρι το τέλος Νοεμβρίου. Ο κύριος Χαριλάου πρόσθεσε πως γίνεται σκιαγράφηση όλων των ελλείψεων και αναγκών λέγοντας πως το ζήτημα εντοπίζεται σε θέσεις που υπάρχει μόνο ένας γιατρός και συνήθως πρόκειται για ειδικότητες που είναι δυσεύρετες.

Εξέφρασε την πικρία του για όσα λέγονται και γράφονται αφού σύμφωνα με όσα ανέφερε το Μακάρειο Νοσοκομείο λειτουργεί σαν Νοσοκομείο Αναφοράς τόσο για τον ιδιωτικό όσο και για τον δημόσιο τομέα προσθέτοντας πως έχει σώσει χιλιάδες ζωές. Συνέχισε λέγοντας πως όλα όσα γράφονται προκαλούν αναστάτωση και στους άλλους γιατρούς ενώ επιβεβαίωσε πως με τους γονείς που διαμαρτύρονται υπήρξε και τηλεφωνική αλλά και κατ’ιδίαν συνάντηση σε συνεργασία με το Υπ. Υγείας με τον ίδιο να θεωρεί πως έχουν καθησυχαστεί.

Ερωτηθείς για τα περιστατικά Covid-19 καθώς και το κατά πόσο ανησυχεί η κάθοδος του χειμώνα, ο κύριος Χαριλάου δήλωσε πως φυσικά προβληματίζει ο χειμώνας σε συνάρτηση και με την γρίπη, τονίζοντας πως όλα εξαρτώνται αναλόγως των εισαγωγών σε σχέση με τα εξιτήρια. «Αυτή τη στιγμή έχουμε 3 ασθενείς στην Εντατική και κάποιους σε Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας» ανέφερε για να υπογραμμίσει πως οι πνευμονίες δεν είναι ίδιας έντασης σε σχέση με προηγούμενες μεταλλάξεις κάτι που αποδόθηκε και στην εμπειρία, τη γνώση που αποκομίσθηκε αλλά και στα εργαλεία που έχει η ιατρική κοινότητα στη διάθεσή της όπως τα φάρμακα και ο εμβολιασμός.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση