ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Νέες λεπτομέρειες για την ηλικιωμένη που ήπιε χλωρίνη στο ΓΝ Λευκωσίας και πέθανε

«Κάποια άλλη ασθενής ενδεχομένως να περιφερόταν εντός του θαλάμου και να πότιζε τον κόσμο χλωρίνη»

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Επανέρχεται στο προσκήνιο το περιστατικό θανάτου ηλικιωμένης στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας μετά από κατανάλωση χλωρίνης, με τον δικηγόρο της οικογένειας Αντώνη Δημητρίου να αναφέρει ότι σύμφωνα με κατάθεση «κάποια άλλη ασθενής ενδεχομένως να περιφερόταν εντός του θαλάμου και να πότιζε τον κόσμο χλωρίνη».

Μιλώντας στην εκπομπή «Alpha Καλημέρα», ο κ. Δημητρίου διάβασε κατάθεση με βάση την οποία στο κρεβάτι της ηλικιωμένης εντοπίστηκε πλαστικό μπουκάλι που πιθανό να περιείχε χλωρίνη. Όπως σημείωσε «σύμφωνα με την υπεύθυνη θαλάμου, πιθανό να της χορηγήθηκε από άλλη ασθενή η οποία κατά το δεδομένο χρόνο περιφερόταν εντός του θαλάμου. Δηλαδή, μία γιαγιά στο Νοσοκομείο Λευκωσίας βρισκόταν στο θάλαμο μαζί με κάποιους άλλους. Απεβίωσε επειδή ήπιε χλωρίνη, σύμφωνα και με την δικαστική έκθεση, στην καλύτερη των περιπτώσεων αν δεν το ήπιε από μόνη της η γιαγιά, να αφέθηκε στο κομοδίνο. Λέει η Αστυνομία ότι κάποια άλλη ασθενής ενδεχομένως να περιφερόταν εντός του θαλάμου και να πότιζε τον κόσμο χλωρίνη. Είναι απίστευτα τα πράγματα αυτά».

Πρόσθεσε ότι επικοινώνησε μαζί του ανώτατος αξιωματικός της Αστυνομίας και του ζήτησε λεπτομέρειες και ενδεχομένως το θέμα να επανεξεταστεί. «Αλλά πήραμε επιστολή πριν λίγες ημέρες ότι είναι αδύνατη η απόδοση ευθυνών σε οποιοδήποτε πρόσωπο για τον θάνατο και να ενημερωθεί το αρμόδιο Υπουργείο», ανέφερε.

Ξεκαθάρισε παράλληλα ότι έγιναν έρευνες και υποστήριξε πως τα αυτονόητα έχουν γίνει δυσνόητα. «Υπάρχουν άρθρα του ποινικού κώδικα για αμελής πράξεις ή παραλείψεις που προκαλούν θάνατο ή σωματική βλάβη. Εδώ, ο υπεύθυνος βάρδιας τι έκανε και υπήρχαν μπουκαλάκια με χλωρίνη στο κομοδίνο του κόσμου ή κάποια περιφερόταν και πότιζε χλωρίνη τον κόσμο; Τι έκανε ο υπεύθυνος γιατρός; Τι έκανε η υπεύθυνη των καθαριστριών; Αν γίνονταν ανακρίσεις θα είχαμε καταλήξει κάπου, τουλάχιστον στον υπεύθυνο. Ο Διευθυντής του νοσοκομείου έχει και αυτός ευθύνη. Αν ήταν σε κάποιο ιδιωτικό νοσηλευτήριο, θα το άφηναν έτσι; Αν πεθάνουμε συνεπεία αμέλειας ή επειδή δεν ενδιαφερόταν κανένας, είναι στο απυρόβλητο;».

Στην εκπομπή μίλησε και ο Εκπρόσωπος του Παρατηρητηρίου Τρίτης Ηλικίας, Δήμος Αντωνίου, αναφέροντας ότι πραγματοποιήθηκαν πρόσφατες συναντήσεις με τον ΟΚΥπΥ για πολλά και διάφορα θέματα που αφορούσαν αυτές τις συμπεριφορές και διαβεβαίωσε πως διερευνώνται όλες οι υποθέσεις. «Μου κάνει τρομερή εντύπωση ότι μετά από ένα χρόνο δεν έχουμε οτιδήποτε για αυτή τη υπόθεση. Ως παρατηρητήριο καλούμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την Υπουργό Υγείας να επέμβουν για να βάλουν μια τάξη, αφού φαίνεται ότι ο ΟΚΥπΥ δεν μπορεί από μόνος του».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση