ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αναμένουμε το νομοσχέδιο για Συνήγορο Ασθενή, λέει ο Π. Παπαδόπουλος

Θεσμικά πλέον η λογική του Συνηγόρου, σημείωσε, θα έχει το δικαίωμα να αναφέρει στον ημερήσιο Τύπο τα οποιαδήποτε προβλήματα μπορεί να υπάρχουν κάτι που δεν το είχαμε μέχρι σήμερα

ΚΥΠΕ

Ως Ομοσπονδία Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου (ΟΣΑΚ) έχουμε εκφράσει την ικανοποίηση μας για το γεγονός ότι η Πολιτεία έχει πλέον εγκρίνει τον θεσμό του Συνηγόρου του Ασθενή και το έχει περάσει από το Υπουργικό Συμβούλιο, δήλωσε στο ΚΥΠΕ, ο Πρόεδρος της Πάμπος Παπαδόπουλος σημειώνοντας πως «αναμένουμε να δούμε το τελικό νομοσχέδιο πώς έχει ολοκληρωθεί, αναμένουμε να περάσει από την Βουλή και να μπει σε εφαρμογή πλέον ο θεσμός του συνηγόρου στην κυπριακή πολιτεία».

Για εμάς, συνέχισε, είναι η ολοκλήρωση των προσπαθειών του νομοσχεδίου για τα δικαιώματα των ασθενών, ένα νομοσχέδιο το οποίο το έχουμε από το 2015 ενώ με την εφαρμογή πλέον του Συνηγόρου «ολοκληρώνεται το νομοσχέδιο μαζί με όλες τις υπόλοιπες τις ενέργειες και θεσμοθετημένα πλέον θα συμβάλει στα καλώς νοούμενα συμφέροντα των ασθενών είτε είναι θέματα αμεσότητας, παραπόνων ή οτιδήποτε εμπίπτει εντός ή εκτός του συστήματος υγείας σε επίπεδο παραπόνων των ασθενών ή εκμετάλλευση τους ή ακόμη και σε περιπτώσεις που έχουμε προβλήματα με αναλώσιμα ή οτιδήποτε άλλο μπορεί να έχει σχέση με τους ασθενείς».

Θεσμικά πλέον η λογική του Συνηγόρου, σημείωσε, θα έχει το δικαίωμα να αναφέρει στον ημερήσιο Τύπο τα οποιαδήποτε προβλήματα μπορεί να υπάρχουν κάτι που δεν το είχαμε μέχρι σήμερα σε κανένα θεσμό, ούτε καν ο Επόπτης του Συστήματος δεν μπορούσε να δημοσιεύσει τα στοιχεία των όποιων ερευνών έκανε κάτι που δεν ισχύει στον Συνήγορο του Ασθενή. «Θα δημοσιεύονται στον δημόσιο Τύπο, στην ιστοσελίδα του οποιουδήποτε νοσηλευτηρίου έχει μπει κάτω από παρακολούθηση από πλευράς του Συνηγόρου μετά από παράπονα», πρόσθεσε.

Όπως είπε, από εξετάσεις που μπορεί να γίνονται εάν υπάρχουν συνεχόμενες μη συμμορφώσεις ενός νοσηλευτηρίου, τότε θα είναι σε θέση να εισηγηθεί ακόμη και διαγραφή νοσηλευτηρίου.

Και οι επαγγελματίες από πλευράς δικής τους, σημείωσε, πρέπει να συμβάλουν ούτως ώστε το σύστημα να δουλεύει όσο πιο σωστά γίνεται.

«Αυτή την στιγμή μπαίνει ένας μηχανισμός θεσμικά ο οποίος θα είναι σε θέση να λύνει όλα αυτά τα προβλήματα που θα βγαίνουν από πλευράς λειτουργίας του συστήματος», κατέληξε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση