ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ουζμπεκιστάν: Συνάντηση Ερντογάν με τον Ιρανό πρόεδρο για τη Γάζα

Στην ατζέντα της συζήτησης των δύο ηγετών περιλαμβάνεται η κρίση στη Γάζα καθώς και οι διμερείς σχέσεις.

Kathimerini.gr

Μανώλης Κωστίδης 

Με τον πρόεδρο του Ιράν, Ιμπραxίμ Ραΐσι, συναντήθηκε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο Ουζμπεκιστάν, στο πλαίσιο της συνόδου της του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας.

Ο Τούρκος πρόεδρος διεμήνυσε, μεταξύ άλλων, στον Ιρανό ομόλογό του πως η Τουρκία είναι έτοιμη να αναλάβει ρόλο εγγυήτριας δύναμης, για την επίλυση της κρίσης μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστινίων στη Γάζα.

Στην ατζέντα της συζήτησης των δύο ηγετών περιλαμβάνεται η κρίση μεταξύ Χαμάς και Ισραήλ καθώς και οι διμερείς σχέσεις.

Νωρίτερα, σε ομιλία του στη σύνοδο, ο Ερντογάν είχε καλέσει την παγκόσμια κοινότητα να σταθεί στη σωστή πλευρά της ιστορίας.

«Θυμηθείτε, όταν σκοτώθηκαν 25 άνθρωποι στις επιθέσεις του Charlie Hebdo, οι παγκόσμιοι ηγέτες διαδήλωσαν μαζί στο Παρίσι. Τώρα έχουν σκοτωθεί 11.000 παιδιά και γυναίκες και ο κόσμος σιωπά. H Αμερική και η Δύση σιωπούν μαζί. Tα παιδιά και οι γυναίκες τους παρακολουθούν καθημερινά στην τηλεόραση. Αν δεν υψώσουμε τη φωνή μας εδώ σήμερα ως Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας, ως μουσουλμάνοι, πότε θα το κάνουμε;» ανέφερε ο Ερντογάν.

«Η ισραηλινή κυβέρνηση, η οποία έχει την πλήρη υποστήριξη των δυτικών χωρών, συνεχίζει να βομβαρδίζει σχολεία, τζαμιά, εκκλησίες, νοσοκομεία, πανεπιστήμια και άμαχους, παραβιάζοντας όλες τις αξίες της ανθρωπότητας. Είμαστε αντιμέτωποι με μια σφαγή που νομιμοποιεί τη σφαγή παιδιών. Οι δυτικές χώρες, οι οποίες μιλούν συνεχώς για ανθρώπινα δικαιώματα και ελευθερίες και δημοκρατία, παρακολουθούν όλες αυτές τις σφαγές του Ισραήλ από μακριά» κατήγγειλε ο Ερντογάν.

«Αυτές οι χώρες και οι οργανισμοί έχουν χάσει τόσο πολύ την αξιοπρέπειά τους που δεν μπορούν καν να ζητήσουν κατάπαυση του πυρός, πόσο μάλλον να επικρίνουν τους παιδοκτόνους. Αυτοί που κλείνουν τα μάτια τους, όταν κάποιοι καίνε το Κοράνι με πρόσχημα την ελευθερία της έκφρασης, επιδοκιμάζουν αυτές τις σφαγές με το πρόσχημα της ελευθερίας της έκφρασης δεν μπορούν να ανεχτούν ούτε την παλαιστινιακή σημαία» πρόσθεσε.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

Η «Κ» στα σύνορα Πολωνίας και Λευκορωσίας - Οι δυσκολίες μεταξύ στρατιωτικοποίησης και ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη μετανάστευση ...
Του Γιώργου Κακούρη
 |  ΚΟΣΜΟΣ
Οδοιπορικό της «Κ» στα σύνορα Πολωνίας – Λευκορωσίας - Οι δυσκολίες μεταξύ στρατιωτικοποίησης και ανθρωπίνων δικαιωμάτων ...
Kathimerini.com.cy
 |  ΚΟΣΜΟΣ